Regeneratie Manifestatie

18, 19 en 20 juni | Amsterdam

Het nieuws wordt gedomineerd door een negatief verhaal: klimaat crisis, biodiversiteit verlies, polarisatie, vereenzaming en ga zo maar door. De boodschap die we meekrijgen is dat we als mens slecht zijn voor de natuur, het klimaat en voor elkaar en dat we onze voetafdruk moeten verkleinen…

Gelukkig is er een alternatief met een toekomstbestendig handelingsperspectief, namelijk het verhaal van samenwerken en herstel, waarbij je als mens een positieve invloed op de natuur en op je omgeving kunt hebben. Dit is het verhaal van regeneratie en dat vieren we tijdens de Regeneratie Manifestatie! 

Tijdens dit driedaagse evenement vol workshops, excursies, inspiratiesessies en gemeenschap momenten in Amsterdam en daarbuiten leer je alles over regeneratie en hoe je dit in je eigen omgeving kunt toepassen. Leer de eetbare planten in je buurt herkennen tijdens de workshop ‘wildplukken’ van IVN. Kom samen rond het vuur tijdens een inheemse Mapuche openingsceremonie vormgegeven door Stichting Aralez. Denk mee over organisaties van de 23e eeuw bij Patagonia op kantoor. Ervaar wat je te wachten staat als jonge boer en nog veel meer!

Pollinator Thirza verzorgt een wilde kruiden safari en ze neemt je mee in de wondere wereld van de wilde geneeskrachtige planten. Ze vertelt niet alleen welke gezond voor je zijn, maar ook welke je beter kunt laten staan. Na de safari gaan we samen bloembommen maken. Een bloembom is een rond pakketje met biologische bloemzaadjes, beschermd door klei en compost. Zo zorgen we voor nog meer diversiteit in ons landschap. Zodat bestuivende insecten ervan kunnen genieten.