This is some text inside of a div block.
Close
17/10/2017

Actie: Like The Pollinators en we planten een bio-bloembol voor je

Bestuiven kunnen we niet alleen. We willen daarom zo snel mogelijk groeien tot een ongekend grote zwerm van enthousiaste Pollinators die het beste voor hebben met bestuivers. Dit najaar zetten we even een flink tandje bij en zaaien een bloembol voor iedereen die onze Facebookpagina liket. We kunnen jouw hulp hier natuurlijk goed bij gebruiken! Kunnen we op je rekenen?

We hebben dit jaar een hoop voedingsrijke bloemen gezaaid voor bestuivers. Dat was niet alleen heel nuttig voor onze kleine vrienden, maar ook dikke pret. Heb je bijvoorbeeld het filmpje van de landelijke zaaidag gezien? Volgend jaar willen we dit met nog veel meer mensen gaan doen. Ook willen we ons netwerk van bestuiversinitiatieven uitbreiden. En -zoals de titel al verklapt- onze online community explosief laten groeien. Ben je erbij?

Hoe doe ik mee?

Deze actie werkt heel simpel. De teller op onze Facebookpagina staat nu op 1380. Voor iedere like die we hier bovenop krijgen tot het einde van november planten wij een biologische bloembol die we halen bij de bijenstichting (moet je ook doen, 5% van de opbrengst gaat naar ons!). We planten deze bollen in een speciaal veld, zodat het resultaat komend voorjaar mooi zichtbaar is.

Maar de zomer is toch voorbij?

Jes, dat klopt! Maar juist nu is het tijd om aan bestuivers te denken. In het vroege voorjaar hebben ze stuifmeel en nectar nodig om op te starten, en je helpt ze daarbij flink op weg door nu bollen te planten. Hier lees je meer over hoe dat werkt.

Dus, doe je mee?

Meer likes is meer bollen, en meer bollen is meer bestuivers in het voorjaar. Like je onze pagina al? Deel onze actie op Facebook, want wat ons betreft loopt dit flink uit de hand!

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog