This is some text inside of a div block.
Close
22/4/2020

Als alles anders loopt: een hartverwarmend verhaal uit De Rijp

Een paar weken geleden bestelde Wendy via The Pollinators 60 zakjes bloemzaadjes. De zakjes met zaadjes waren bedoeld voor alle kleuters die het thema 'Lente' aan het behandelen waren. Wendy’s zoon van 5 jaar oud zou deze gaan uitdelen. Dat liep helaas ineens een beetje anders, door alle Corona-perikelen. Maar soms, als alles anders loopt, is het resultaat misschien nog wel leuker. Dit hartverwarmende verhaal wilde Wendy graag met The Pollinators delen.

‍“Omdat een beetje positiviteit geen kwaad kan. En omdat het misschien ook gewoon leuk is om te lezen wat 'mijn kleine pollinatortjes' teweeg hebben gebracht.

Op donderdag 9 april gingen we aan de slag. Naast de 60 zakjes die we al hadden liggen, waren inmiddels ook de zaadjes voor de voedselbank gearriveerd. In totaal lagen er dus 90 zakjes zaden klaar die (op afstand) een bestemming moesten krijgen. We besloten een tafeltje te gaan versieren. Mijn zoon van 5 knutselde bloemen in elkaar (zie de foto) en mijn dochter van anderhalf deed voor spek en bonen ook mee.‍

Wendy haar zoon en dochter

We maakten er een paar mooie foto's van en deelden die in de groepsapp van school. We plaatsten ook een berichtje op de Facebookpagina van De Rijp met de vraag of mensen wilde helpen om de wereld een beetje vrolijker te maken - en om ons dorp het fleurigste dorp van Nederland te maken. Dat bleef niet onopgemerkt!

Binnen no-time hadden we zo onwijs veel leuke, mooie en lieve reacties. Een uur later werd ik benaderd door onze lokale pers met de vraag of er een foto gemaakt mocht worden van mijn kinderen. Niet snel daarna hadden we de fotograaf op bezoek. En zodra het in de krant verscheen zouden nóg meer mensen kennis maken met The Pollinators via het lokale krantje dat hier nog veel wordt gelezen.

We hadden niet gedacht dat we op één dag al 50 zakjes zouden uitdelen! Veel schoolkinderen kwamen met hun ouders langs. De kinderen vonden het fantastisch om elkaar weer even te zien, al was het op afstand. Mijn zoon kreeg tekeningen en schilderijtjes als bedankje.

Toevallige voorbijgangers bleven staan. We hebben heel veel mensen zien glimlachen. Alleen al daarom is de missie geslaagd. We verspreiden niet alleen zaden voor de bijen. We verspreiden vrolijkheid en positiviteit in een wereld die dat nu heel hard kan gebruiken. Bedankt dat jullie dit mogelijk maken!”

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog