This is some text inside of a div block.
Close
17/10/2017

Bloembollen galore!

De winter komt eraan.. en dat betekent naast het haardvuur opstoken ook… bollen planten! Juist nu is het belangrijk om vooruit te denken, onze bestuivende vrienden hebben immers vanaf het vroege voorjaar meteen gezond voedsel nodig.

Maar wat plant je dan zoal? Naast de vermaarde bloeiende wilg helpt het enorm om good’ ol bloembollen te planten. Bijen verzamelen hiervan het stuifmeel dat ze nodig hebben om hun larven mee te voeden. Bij honingbijen en hommels is het belangrijk dat er veel nakomelingen worden geboren om het volk te snel te laten groeien zodat het levensvatbaar is. Daarom is het ook superbelangrijk dat het voedsel vrij is van de voor bijen zo giftige bestrijdingsmiddelen.

Er zijn diverse soorten bloembollen die stuifmeel leveren, voorbeelden zijn: de blauwe druifjes, de krokus, wilde tulpen en sieruien. Deze bollen kunnen vanaf oktober gepland worden.

Zijn je bollen bio?

Steeds meer mensen zetten zich in voor bijen, maar het aanbod van biologische bloembollen is minimaal. Dat moet anders natuurlijk. Onder andere de Bijenstichting doet haar best de status quo te doorbreken. Door een samenwerking met biologische en biodinamische imkers is vier jaar gelden een meerjarenplan biologische bloembollen gestart, dit in samenwerking met de Nederlandse biologische bloembollentelers en onder auspiciën van SKAL (het Europese controle orgaan voor biologische producten).

Door het gebruik van deze gifvrije bollen draag je bij aan een gezond milieu, ondersteun je de biologische telers, evenals de biologische- en biodinamische imkers en dus ook de bijenpopulatie.

Last but not least zorg je voor jarenlang plezier van kleurige en fleurige voorjaarsbloemen!

Op naar de webshop!

Meer weten?  Biologische bollen zijn onder meer bij de volgende aanbieders te bestellen:

Bijenlint (doneert 5% van de opbrengst aan ons!)

Sprinklr

Natural Bulbs

Biologische planten

Wij planten een bloembol voor jou!

Wij willen zo snel mogelijk groeien tot een nog grotere en bloeiendere community van enthousiaste Pollinators, én zo veel mogelijk bloemen planten. We stoppen daarom dit najaar een biologische bloembol in degrond voor iedereen die onze Facebookpagina liket. Meer likes is dus meer bollenbloemen in het voorjaar, en meer bloemen is meer bestuivers. Liken dus die hap! Like je onze pagina al? Deel ons Facebookbericht, want bestuiven kunnen we niet alleen!

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog