This is some text inside of a div block.
Close
19/9/2017

De Traay: al 40 jaar verslingerd aan honing

De Traay is een écht icoon in de Nederlandse bijenscene. Het bestaat al 40 jaar en gaat nog altijd onvermoeibaar door met honing aanbieden en projecten steunen die mensen dichter bij de natuur brengen. Hoog tijd om deze bijtjes te vragen wat ze momenteel bezig houdt!

Pollinators in hart en nieren

Het verhaal van De Traay begint bij Wouter Vuijk. Tijdens zijn studententijd kwam hij in contact met een lokale imker, en kocht niet veel later zijn eerste bijenkast. Omdat hij altijd al dicht bij de natuur stond besloot hij biologisch te imkeren: geen antibiotica en chemische middelen, met respect voor dier en milieu. De Traay was de eerste in Nederland die biologische honing aanbood, en Wouter stond aan de wieg van de richtlijnen voor het EKO-keurmerk dat je op potjes bio-honing vindt. Echte Pollinators dus, bij De Traay!

Honing in je haar met Bee Honest

Door zoveel met honing in de weer te zijn leerde De Traay ook een hoop over de verzachtende werking ervan. Dit komt nu vooral naar voren in haar cosmeticalijn Bee honest cosmetics: een natuurlijke verzorgingslijn die geïnspireerd is door de bij. Hierbij worden geen synthetische geur- en kleurstoffen, siliconen of aardolieproducten gebruikt. Wél worden er diverse projecten gesteund die de biodiversiteit bevorderen. De Traay draagt zo bij aan de toekomst van de bij en haar leefomgeving. De producten zijn allemaal BDIH of Cosmos gecertificeerd, dus je weet zeker dat er goed rekening gehouden is met de natuur.

Bloemetjes én bijtjes

De bij is uiteraard de grote inspiratie van Bee Honest, maar natuurlijke verzorging wordt breder getrokken. Je vindt zodoende ook plantaardige ingrediënten als lavendel, sinaasappel en olijf als werkzame stoffen. Je kunt dus ook gewoon naar bloemetjes of fruit ruiken als je dat wil. Om een zo groot mogelijke groep natuurliefhebbers te bedienen vind je trouwens ook producten in de lijn die helemaal vegan verantwoord zijn.

Geven en nemen

Honest staat voor eerlijk, maar ook voor honey. Dat staat weer voor honing én voor schatje. Een hoop liefde dus. Bee Honest neemt daarom niet alleen producten van de bij, maar geeft ook graag terug. Er wordt samengewerkt met een aantal initiatieven die zich hard maken voor een gezonde omgeving voor bestuivers, en Bee Honest steunt een dansvoorstelling over de natuur en bijen die gemaakt is voor kinderen in het Amalia ziekenhuis. Ze zijn natuurlijk ook partner van ons, en daar zijn we blij mee!

Deze september viert De Traay dat het al 40 jaar verslingerd aan honing is. Op naar nog eens 40 jaar bestuiven!

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog