This is some text inside of a div block.
Close
24/1/2018

Het Grote Bestuivingsdiner

Het einde van een bevlogen eerste seizoen moet gevierd worden! We gingen daarom op 29 november met een hele club bestuivers-initiatieven, partners en andere Pollinators aan tafel om samen terug- en vooruit te kijken. Een hoop goede energie die veel belooft voor volgend jaar.

The Pollinators bestaan pas een jaar, en onze start was aardig vliegend. We hebben een hoop toffe initiatieven leren kennen die allemaal werken aan een gezonde biodiversiteit, we hebben partners gevonden die ons werk ondersteunen, en we hebben een hoop zaad en bollen in de grond gestopt. Wij barstten na dit seizoen nog steeds van de energie, en waren dus wel klaar voor een feestje. Ons leek een diner dat bereid is uit planten wel gepast.

Muziek in de Bijenkorf

Hoofdsponsor de Bijenkorf leverde de locatie: hun filiaal in Utrecht. Heel handig, zo centraal, want er waren Pollinators uit alle hoeken van het land. Terwijl de gasten binnen stroomden klonk de gezellige muziek van Freek en Reinier van Improv XL al op de achtergrond.

Bijspijkeren met Koos Biesmeijer

Na een terugblik op het afgelopen jaar (en een frisse salade) nam bijenexpert Koos Biesmeijer (wetenschappelijk directeur van Naturalis) ons even mee door de menukaart. Welke ingrediënten zijn afhankelijk van bestuiving door insecten? Een nuttige cursus, want lang niet iedereen bleek de juiste antwoorden paraat te hebben.

Uitreiking Let's Bee Kind

Zeven lokale initiatieven kregen de opbrengst (€21.000,-!) overhandigd van de Let’s Bee Kind campagne die de Bijenkorf deze zomer voerde. Een deel van dit geld is inmiddels al uitgeven en volledig ten goede gekomen aan voedselvoorziening voor bestuivers.

Ben jij er volgend jaar bij?

Komend jaar gaan we bigger and better. Meer zaad en bollen, meer awereness en meer actie! Dat gaan we natuurlijk weer doen met een hoop bevlogen partners. Zin om mee te doen (als persoon of organisatie)? Stuur ons even een mailtje, dan kijken we hoe we dat samen in kunnen vullen. Misschien zitten we in 2018 wel met jou aan tafel tijdens Het Grote Bestuivingsdiner!

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog