This is some text inside of a div block.
Close
30/6/2017

Kick-off The Pollinators

The Pollinators grepen 22 april - landelijke zaaidag en tevens dag van de aarde – aan als moment voor hun officiële kick-off. Met een zaaikaravaan van ambassadeurs trokken ze door de randstad om een hoop bloemen te zaaien. In dit verslag lees en zie je hoe dat er aan toe ging.

24 april 2017

The Pollinators willen zorgen dat de omgeving zo wordt ingericht dat bestuivende dieren genoeg voedsel hebben en hun werk dus kunnen doen. Op 22 april gingen ze daarom op pad om zoveel mogelijk biologische bloemen te zaaien. Dit deden ze niet alleen, maar samen met een hele club ambassadeurs en lokale initiatieven.

Van links naar rechts: Egbert-Jan Weeber, Kiki van Deursen, Job Reuten, Adriana Mosk, Charlie Dagelet, Tom van de Beek, Manuel Broekman, Dagmar Grote, Hannah Hoekstra

De dag begon met het ophalen van zaden bij hoofdsponsor de Bijenkorf. Bijen zijn misschien wel de bekendste bestuivers, en het zit natuurlijk in de naam van deze winkelketen gebakken om juist die beestjes een handje verder te helpen.

De volgende stap was BMW in Amsterdam. Hier had de hele zwerm Pollinators zich verzameld om in een karavaan van zeven bestickerde elektrische BMW i3’s de rest van de dag op pad te gaan. Er werden bags uitgedeeld met daarin goodies van Join the Pipe, Choco & Things, Bee Honest cosmetics, Zaadbom.com en Landmarkt.

De eerste locatie waar gezaaid werd was Metaal Kathedraal in Utrecht. Nadat initiatiefnemer Abel iedereen welkom had geheten, kon het zaaien beginnen. Er zat een hoop frisse energie in alle Pollinators en ze gingen dan ook behoorlijk los met de zaden. 

De volgende bestemming was Den Haag, maar niet voordat er een tussenstop gemaakt werd bij het laadstation van Vandebron. Ditzelfde bedrijf reed overigens zelf de hele dag mee in een Tesla auto, en filmde alle gebeurtenissen met een drone. 

In Den Haag was Proeftuin Erasmusveld de plek waar gezaaid werd. Hier werden ook de Pollinators zelf bijgetankt: Er was een heerlijke lunch, verzorgd door Lekker Nassuh.

Vervolgens trok de karavaan weer noordwaards, want de volgende stop die op de planning stond was Vijfhuizen. Hier was de lokale club Bee Heroes de hele dag al druk bezig en er werd uiteindelijk een stuk grond van 2500m2 ingezaaid! 

Het laatste deel van de rit ging terug naar Amsterdam, waar nog op één laatste plek gezaaid mocht worden: MijnStadstuin. Na het zaaien werd hier genoten van versgebakken pizza’s uit de houtoven. 

Er werd ook een leuke film gemaakt van de dag:

 

Voor The Pollinators was de landelijke zaaidag pas het begin. De volgende actie staat alweer gepland op 20 mei: zaaien met Ontfermberm in Nijmegen tijdens Fête de la Nature.

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog