This is some text inside of a div block.
Close
2/5/2019

Natuurmonumenten zaait voor meer wilde bloemen

Onze vrienden van Natuurmonumenten zetten zich in voor de groei van meer wilde bloemen in Nederland. Iedereen kan zich nu aanmelden voor een gratis actiepakket met onder andere bloemzaad. Een goede zaak, want er zijn in Nederland te weinig plekken waar wilde bloemen kunnen groeien. Van de ruimte die wilde planten in 1900 hadden, is nog maar 6 procent over. Daarbij is tweederde van alle insecten in nog geen 30 jaar verdwenen. Tijd voor verandering!

Wilde bloemen en biodiversiteit

Wilde bloemen zijn erg belangrijk voor een goede biodiversiteit. Deze geurige bloemen trekken namelijk vogels en insecten aan die op hun beurt weer zorgen voor bestuiving van het landschap. Geen wilde bloemen betekent dus ook geen insecten en zonder insecten geen vogels.

Oorzaken van het verdwijnen van wilde bloemen

De grootste oorzaak van het verdwijnen van wilde bloemen is de intensivering van landbouw. Daarnaast speelt de verstedelijking en onze huidige infrastructuur ook een grote rol in het verdwijnen van wilde bloemen. Er blijft steeds minder ruimte over waar wilde bloeiers zich prettig voelen en ongestoord hun gang kunnen gaan.

Bestel nu jouw gratis actiepakket!

Natuurmonumenten roept iedereen op om in actie te komen en te gaan zaaien in jouw eigen buurt. Hiervoor hebben ze een leuk gratis actiepakket samengesteld wat jou niet alleen voorziet van zaad maar ook van de volgende handigheidjes:

  • Zaaitips
  • Een zoekkaart met foto en beschrijving van de wilde bloemen die uit de zaadjes groeien
  • Een oproep en voorzet om in je eigen straat/buurt samen met de buren in actie te komen en de gemeente op te roepen rekening te houden met de bestuivers in het groenbeheer.
  • Een doorverwijzing naar hun website met daarop meer dan 300 bloemrijke routes en plukweides om de geuren, kleuren en het gefladder en gezoem zelf te beleven.

Bestel jouw actiepakket hier en start met zaaien.


Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog