This is some text inside of a div block.
Close
30/6/2017

Parkstad Limburg

Op 23 april vonden in de gemeente Heerlen de eerste activiteiten van The Pollinators in Zuid-Limburg plaats. Op zes verschillende locaties in Parkstad zaaiden The Pollinators samen met buurtinitiatieven stukken grond vol met meer dan twintig verschillende soorten bloemen en kruiden die goed zijn voor de bij en andere bestuivers.

24 april 2017

Op uitnodiging van Gemeente Heerlen, IBA Parkstad en de burgerinitiatieven van het Gebrookerbos waren The Pollinators te gast met hun zaaikaravaan van elektrische auto’s. The Pollinators is een platform dat meer aandacht voor biodiversiteit wil creëren door lokale initiatieven door het land met elkaar te verbinden. De officiële kick-off vond op de Dag van de Aarde plaats - zaterdag 22 april - met een zaaitour langs initiatieven in Utrecht, Den Haag, Haarlemmermeer en Amsterdam. Een dag later waren de inwoners van Parkstad de gastheren en -dames.

foto van The Pollinators.

De zaaikaravaan van BMW i3’s werd ‘s ochtends opgewacht bij De Koffiepot in Hoensbroek. Na de kennismaking onder het genot van koffie en heerlijke Limburgse vlaai werd op feestelijke wijze eerst gezaaid bij het Ridder Hoen Park. Daarna werd er bij het Schurenberger Park gezaaid. De derde stop was bij het Bijenkasteel in het Aldenhofpark. 

foto van The Pollinators.

De stadsimker, die op korte termijn nieuwe bijenkasten gaat plaatsen, heeft een en ander verteld over het Bijenkasteel waarna er een rondje door het speelpark werd gelopen. Uiteraard werd ook hier weer flink gestrooid. In het Sjef Diederenpark werd het team van The Pollinators Sjef’s Geneet van ‘t laeve aangeleerd. Ook een deel van buurtpark ‘t Groenbroek werd ingezaaid met de bijvriendelijke zadenmix. 

foto van The Pollinators.

Tot slot werd in Heerlen de dag besloten met een borrel bij het Kloosterkoolhofke. Maar niet voordat met de hele buurt een groot stuk van de tuin was ingezaaid en aangestampt met de pollinatordans.

foto van The Pollinators.

Over zes weken staan de ingezaaide stukken grond in bloei. Het plan is dat The Pollinators in de nabije toekomst nog vaker naar Zuid-Limburg komen om huidige en nieuwe initiatieven te ondersteunen.

foto van The Pollinators.

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog