This is some text inside of a div block.
Close
26/3/2020

Planten, planeet en Pukka

Wat drijft onze partners om The Pollinators te steunen? We vroegen het een van onze partners en stellen ze graag aan jullie voor. Pukka Nederland is een van de hoofdpartners van The Pollinators. Pukka maakt biologische kruidenthee en zet daarbij mensen, planten en de planeet centraal. Zij steunen ons jaarlijks met 1% van hun omzet. Wij stelden hen een aantal vragen.

Justine van Pukka Nederland met Pukka oprichter Sebastian

Pukka Nederland is sinds dit jaar een van de hoofdpartners van The Pollinators. Kunnen jullie vertellen waarom Pukka The Pollinators is gaan steunen?

Met The Pollinators hebben we een gedeelde passie voor planten, we willen mensen bewust maken dat wij één zijn met de natuur. We hebben The Pollinators gekozen als onze lokale 1% for the Planet partner, dit houdt in dat we jaarlijks 1% van onze omzet doneren om jullie doel te steunen. The Pollinators past met haar missie om meer biodiversiteit te creëren perfect bij Pukka. Zonder bestuivers geen planten! Vanuit Pukka willen wij mensen verbinden met de kracht van kruiden en inspireren bewuster te leven. Ook de activerende aanpak van The Pollinators past heel goed bij ons, en hier dragen we graag aan bij! Zo kan je (naar verwachting in mei) bij alle Vitaminstore en Gezond & Wel winkels je gratis bloemzaad ophalen.

De missie van Pukka is om een wereld te creëren waarin planten een centrale rol spelen in het welzijn van mensen, op de meest duurzame en ethische manier mogelijk. Waarom is dat zo belangrijk en hoe zetten jullie je in om dit doel te bereiken? Welke rol speelt biodiversiteit hierin?

Klopt helemaal! In alles wat we doen willen we een positieve impact maken voor mensen, planten en de planeet. Zo zijn we als #Bcorp 100% biologisch en Fair for Life gecertificeerd. Biodiversiteit is essentieel voor een gezonde planeet, daarom is biologische landbouw voor ons zo belangrijk – daar is 50% meer biodiversiteit dan bij niet-biologische landbouw.

Onze mede-oprichter en kruidenexpert Sebastian Pole vertelt in deze video hoe belangrijk bestuivers zijn voor de natuur:

Op 22 april is het weer Nationale Zaaidag. Op die dag willen The Pollinators zoveel mogelijk mensen aan het zaaien krijgen voor bijen en andere bestuivers. De mensen bij Pukka zijn expert op het gebied van kruiden. Welke kruiden kunnen mensen in hun eigen tuin zaaien of planten die goed zijn voor bijen en andere bestuivers?

Er zijn veel kruiden die wij gebruiken in onze theeblends waar ook bestuivers dol op zijn, zoals lavendel, kamille, echinacea (rode zonnehoed), citroenmelisse, venkel – maar ook kruiden als rozemarijn en salie vinden ze heerlijk!

In dit verhaal op de website van Pukka wordt meer verteld over bijvriendelijke kruiden.

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog