This is some text inside of a div block.
Close
13/12/2017

The Pollinators najaars-tour: 25.000 bollen in twee weken tijd

Deze herfst trokken we er weer op uit met onze BMW i3’tjes. Gewapend met een hoop bloembollen, schepjes en een wisselende club Pollinators reden we langs negen locaties om de handen in de klei te steken. Er werd geplant alsof het leven van bestuivers er vanaf hing. En dat is natuurlijk ook zo.

Alle acties werden samen uitgevoerd met lokale initiatieven uit ons netwerk. Er gingen in totaal 25.000 bio-bollen en een bosje struiken de grond in, dus dat is mooi meegenomen voor bestuivers die in het voorjaar honger hebben. Maar wat hebben we nou precies op welke plek gedaan?

16 november: Bee Heroes

In Vijfhuizen verdwijnen 700 bollen de grond in. De altijd even enthousiaste Mariken van Bee Heroes begeleidt het proces, en neemt er leerlingen van twee praktijkscholen in mee. Lekker in de regen, maar daar deed niemand moeilijk over.

18 november: Prachtlint

In Arkel pakten we het groots aan: bomen in plaats van bollen. Meidoorn, sleedoorn en wilgen wel te verstaan. Samen met de lokale Pollinators van Prachtlint, om bermen bestuiver-vriendelijk te maken.

19 november: Metaal Kathedraal

Zondag rustdag. Daarom gingen we langs bij Metaal Kathedraal in Utrecht. Het was al een bloemenparadijs, nu is het ook een bollenhemel.

20 november: Noaberbijen

Pollinators, bollen-eters of Wollinators? We gingen langs in Geesteren bij Noaberbijen om bollen te planten terwijl we omsingeld waren door wolvarkens.

22 november: BeeOdiversity

Our very first international planting activity! Ok, we waren gewoon in België, en wel in Knokke-Heist. Beeodiversity was het gezelschap waarmee we de bollekes de grond in stopten, en dat was uitermate plezant.

24 november: Ontfermberm - Feldrain als Blumenhain

Guerilla bollen planten in de berm met de Rijn als achtergrond. Een energieke club als Ontfermberm draait er haar hand niet voor om. Wij hielpen ze een handje in De Duffelt.

25 november: Proeftuin Erasmusveld

In Den Haag stapten we weer eventjes van ons grote bollendogma af. Struiken was wat de klok sloeg tussen de Tiny Houses van Proeftuin Erasmusveld. Meerjarige bloeiers, dus helemaal future-proof.

28 november: TOMS in MijnStadstuin

Omdat wij een paar maanden eerder beloofd hadden een bloembolletje te planten voor iedereen die ons op Facebook liket, hadden wij de schone taak 2500 van die bonkjes in de grond te stoppen. Omdat het Giving Tuesday was kwam er een vriendelijk legertje TOMS medewerkers helpen bij MijnStadstuin.

29 november: Bee Foundation

Een regelrechte eindklapper van de tour: 15.000 bollen op één dag de grond in. Samen met Bijenoase / Bee Foundation, én een hele zwerm schoolkids die ook nog bijgespijkerd werden door bijenkoningin Sonne Copijn.

Let's Bee Kind

De tour werd voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door de Bijenkorf, die met hun Let’s Bee Kind campagne afgelopen zomer €21.000 ophaalde voor de bij. Very kind indeed!

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog