This is some text inside of a div block.
Close
8/3/2021

Word voedselbanken voor bijen

Op 22 april is het Nationale Zaaidag: de dag waarop Nederland massaal bloemen zaait voor bijen en andere bestuivende diersoorten. The Pollinators doen mee met de campagne 'voer de bij bij' en zetten speciaal voor deze dag een distributienetwerk op van 1500 voedselbanken voor bijen, oftewel uitdeelpunten voor biologisch bloemzaad.

Zoals je weet hebben bestuivende soorten het nog steeds moeilijk en daarom roepen we in aanloop naar 22 april heel Nederland weer op het seizoen te starten met een flinke voedselboost. Dat doen we door massaal bloemen te gaan zaaien. Vorig jaar waren er 1000 'voedselbanken voor bijen', dit jaar streven we er zelfs naar dat 1500 voedselbanken hun deuren kunnen openen.

Door je nu aan te melden ontvang je begin april van ons een pakket met biologische bloemzaden die jij op jouw beurt weer uitdeelt aan buurtbewoners. Je wordt dus een uitdeelpunt voor bijenvoedsel.

Na het aanmeldproces verschijnt jouw adres als stip op onze online kaart van Nederland. Zo weet iedereen dat jij een voedselbank voor bijen bent. Mensen kunnen je de week voorafgaand aan Nationale Zaaidag een bericht sturen en vervolgens hun voorraadje zaad komen halen (uiteraard coronaproof). Zo zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk mensen op 22 april in tuin of op balkon een fijne bloemenmix kunnen zaaien.


Over de Nationale Zaaidag

Op 22 april is het Nationale Zaaidag. Op deze dag -die tevens dag van de aarde is- roepen de Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden heel Nederland op om te zaaien voor de bij. The Pollinators doen dit jaar weer mee met de campagne 'voer de bij bij'. In eerdere jaren werden diverse zaaiacties georganiseerd in samenwerking met verschillende bijeninitiatieven..

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog