This is some text inside of a div block.
Close
7/10/2019

Vooraankondiging Tree Fest

Op 2 november vindt de tweede editie van het jaarlijkse bomenplantfestival Tree Fest plaats. The Pollinators strijken neer bij Rotterdam om samen met bezoekers van het festival het belang van meer bomen onder de aandacht te brengen. Op locatie Natuurgoed Ziedewij in Barendrecht worden tijdens het Tree Fest 1500 bomen geplant die het begin vormen van een nieuw voedselbos.

Bomen spelen een belangrijke rol in onze leefomgeving. Ze gaan klimaatverandering tegen door CO2 op te slaan. Ze zorgen voor schonere lucht, verrijken het bodemleven en verkoelen de stad. Maar dat niet alleen; ze spelen ook een grote rol als het gaat om de bevordering van biodiversiteit en kunnen ons zelfs van voedsel voorzien. Maar.. dan moeten er wel véél meer bomen geplant worden, bij voorkeur in grote variëteit. Dat is precies wat The Pollinators van
plan zijn.

Drie keer zoveel bomen als vorig jaar

Initiatiefnemer Tom van de Beek: “tijdens de eerste editie van Tree Fest werd het voedselbos in MijnStadstuin Amsterdam uitgebreid met 500 bomen van divers pluimage. Bovendien werden er nog eens 500 bomen aan de organisatie Greenpop in Zuid-Afrika gedoneerd. Dit jaar verdrievoudigen we het aantal en planten we 1500 bomen onder de rook van Rotterdam. Met elkaar welteverstaan, want niets geeft zoveel voldoening als samen een boom planten”. Naast het planten van bomen staat het Tree Fest bol van aanverwante activiteiten. Er zijn gedurende de dag verschillende workshops, sprekers, muzikale acts, films en andere (familie)activiteiten te doen. Het volledige programma kan via de website gevonden worden.

Natuurgoed Ziedewij

wil een plek creëren waar natuur en voedselproductie samengaan. Het natuurgoed heeft 10 ha2 beschikbaar voor het aanleggen van een voedselbos en een op permacultuur principes gebaseerde voedseltuin. Met de bomen die geplant worden tijdens Tree Fest wordt een mooi begin gemaakt aan het voedselbos.

The Pollinators

The Pollinators bestaan uit een groeiende community van burgers en bedrijven die bestuivende soorten een steuntje in de rug willen geven en het belang van biodiversiteit hoger op de maatschappelijke en politieke agenda willen krijgen. Door uiteenlopende activiteiten en campagnes leveren ze een positieve bijdrage aan het welzijn van onze bestuivende vrienden en hun leefomgeving. Opgericht in 2016 door The Tipping Point Foundation in samenwerking met Nudge en met de hulp van founding partner de Bijenkorf zijn inmiddels meer dan 10.000 mensen gemobiliseerd. Ook zijn activiteiten zoals de Voedselbanken voor Bijen, de Pollinator Academy en het Tree Fest op poten gezet. Daarnaast zetten meerdere ambassadeurs zich actief in, zoals Waldemar Torenstra, Egbert-Jan Weeber, Tatum Dagelet, Hannah Hoekstra, Manuel Broekman en Eva van de Wijdeven.

Deze editie van Tree Fest wordt mede mogelijk gemaakt door de Bijenkorf, Pukka Herbs, IVN Natuureducatie, Frisse Blikken, BMWi, Patagonia, Dr. Bronner en Blue City Rotterdam.

In aanloop naar het Tree Fest vindt op 30 oktober de Tree’ference plaats, een werkconferentie waarbij 100 professionals en creatieven zich buigen over de vraag hoe we volgend jaar een miljoen bomen kunnen gaan planten.


Neem voor meer informatie en beeldmateriaal contact op met:
Marjolein Moeijes - Project Coördinator
marjolein@thepollinators.org / 06 1231 8857

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog