This is some text inside of a div block.
Close
26/3/2020

Thuis blijven, afstand houden en safe bloemen zaaien!

Ondanks de uitbraak van het coronavirus hebben we besloten de zaaicampagne voorafgaand aan de Nationale Zaaidag op 22 april voort te zetten in aangepaste vorm. Dit besluit is genomen omdat we geloven dat het belangrijk is om aandacht te blijven besteden aan biodiversiteit en het helpen van de bijen en andere bestuivers in Nederland!

We geven de Voedselbanken voor Bijen de vrijheid om open te gaan wanneer zij dat willen. Als je als Voedselbank voor Bijen zaadjes uitdeelt, blijf dan de veiligheidsmaatregelen van het RIVM in acht nemen. Andere evenementen rondom de Nationale Zaaidag gaan niet door of worden online georganiseerd, zoals de Pollinator Academy.

Adviezen voor de Voedselbanken voor Bijen

Voor de Voedselbanken voor Bijen raden we aan fysiek contact te vermijden. Dat kan bijvoorbeeld door de zakjes met zaad in de voortuin te leggen, of op een andere bereikbare plek. Een ander idee is om een zakje in een mandje naar beneden te laten zakken. Wees creatief!

Adviezen voor het ophalen van een zakje zaadjes

Voor mensen die een zakje bloemzaad willen ophalen, benadrukken we niet te lang buiten te blijven en niet in groepen naar buiten te gaan. Blijf op afstand van elkaar en zaai de zaadjes op eigen houtje: op het balkon of in de tuin. De zaadjes zijn lang te bewaren, dus er kan ook nog na Nationale Zaaidag gezaaid worden, bijvoorbeeld in juni.


Nog wat info over de Nationale Zaaidag

Iedereen die zich heeft aangemeld als Voedselbank voor Bijen zal voorzien worden van biologisch bloemzaad. Vanaf 15 april is het mogelijk om zaadjes op te halen. Inmiddels staat de teller op 700 individuele Voedselbanken voor Bijen en doen ruim 60 organisaties mee als afhaalpunt. Alle afhaalpunten zijn online te vinden op de kaart van het Nudge-platform.

“Het voelt gek voelt om 'gewoon' door te gaan, maar de bewustwording rondom biodiversiteit blijft ondanks alles relevant. Bovendien geeft de actie mensen iets om handen als ze thuis zitten,” aldus Tom van de Beek, founder van The Pollinators.

Zaai safe!

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog