This is some text inside of a div block.
Close
9/11/2020

Treevember

De herfst is er en dat betekent: bomen planten! Ga aan de slag in een voedselbos of regel je voorraadje unieke boombommetjes! November is Treevember. Doe mee, Plant mee!

Het begon al bijna een traditie te worden: het Tree Fest! De afgelopen twee jaar legden we bij Amsterdam en Rotterdam in festivalsetting samen met de bezoekers in een dag tijd een heus voedselbos aan. Helaas, dit jaar laten de omstandigheden geen festivals toe. Maar we willen november natuurlijk niet links laten liggen. Deze maand is immers bij uitstek geschikt is om bomen te planten. Daarom lanceren we… Treevember!

Tijdens Treevember brengen we een ode aan de boom. Bomen zijn immers niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook essentieel voor het welzijn van de planeet. Ze zorgen voor verkoeling, maken de bodem gezond, slaan CO2 op, creëren meer biodiversiteit én leveren voedsel voor dier en mens. Voedselbossen combineren bovengenoemde eigenschappen en staan daarom wat ons betreft vól in de spotlights in Treevember.

Hoe dan? Veel voedselbossen hebben Treevember ingepland voor de aanplant van bomen en het onderhoud van het bos. Zij kunnen daar wel de nodige hulp bij gebruiken en organiseren bijvoorbeeld vrijwilligersdagen. Wil je meer doen of is er bij jou in de buurt geen voedselbos? Geen nood! Haal of bestel dan je voorraad boombommetjes en plant je eigen boompjes.

Laten we samen van Treevember een begrip maken.
Doe mee, plant mee, want REMEMBER... TREEVEMBER!

Kijk op www.treevember.nl

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog