This is some text inside of a div block.
Close
22/3/2018

We delen zaad uit in onze Voedselbanken voor Bijen

Het moge duidelijk zijn dat het niet best gaat met onze bestuivers. Bijensterfte stond het afgelopen jaar aardig in de schijnwerpers. We roepen daarom heel Nederland op om op 22 april mee te zaaien voor de bijen. Op verschillende uitdeelpunten in het land kan iedereen voor én tijdens de Nationale Zaaidag biologisch bloemzaad afhalen.

Extra zaaien: broodnodig voor bestuivers

Zonder bestuivers zou ons menu heel wat minder kleurrijk en voedzaam zijn. Meer dan 70% van wat er dagelijks op ons bord ligt heeft bestuiving door insecten nodig. Om hun belangrijke werk te kunnen doen, hebben bestuivers voldoende stuifmeel en nectar nodig. Helaas is de situatie niet rooskleurig: grote delen van ons landschap bevatten vrijwel geen variatie aan voedsel voor insecten, en bepaalde pesticiden maken de beesten zwak. Veel biologische bloemen zaaien, zorgt voor extra krachtvoer. Een goede reden voor The Pollinators om kilo’s zaad uit te delen.

Voedselbanken voor bijen

Van plan om op 22 april in je eigen buurt te zaaien? Zoek een mooi stukje grond uit en haal gratis biologische bloemzaden bij een van de uitdeelpunten! Op de website van Nudge vind je een speciale Voedselbank voor Bijen pagina. Hier staat een overzicht van locaties waar je -in de week voor de Nationale Zaaidag- bijenvoedsel op kan halen. Je krijgt er een zaai-instructie bij, zodat je precies weet wat je moet doen.

Scoor je zaden bij Bever

Op zaterdag 21 april kun je zaden halen bij alle Bever-winkels in Nederland. Check hier waar je die bij jou in de buurt vindt.

Haak aan bij een van de zaai-acties

In het weekend van de Nationale Zaaidag zijn er veel verschillende acties gaande bij Pollinators-initiatieven door het hele land. Iedere zaai-actie is anders, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: er wordt gezaaid met positieve energie. Als je meedoet ben je achteraf niet alleen een ervaring rijker, je krijgt ook zaden mee om je eigen buurt op te fleuren. Het is namelijk de bedoeling dat je ook na deze dag nog aan bijen en andere bestuivers denkt. Op onze Facebookpagina verschijnen de komende maand alle zaai-acties waaraan je mee kan doen.

The Pollinators on tour

Alle zaai-acties die lokaal georganiseerd worden verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. We zoemen daarom tijdens de Nationale Zaaidag langs verschillende zaailocaties met onze gestylede vol-elektrische BMW i3's. Er rijden bovendien bestoven ambassadeurs mee, zoals Egbert Jan Weeber, Manuel Broekman, Hannah Hoekstra, Tycho Gernandt, Adriana Mosk en Kiki van Deursen. Dat wordt gegarandeerd een kleurrijk feest!

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Blog