This is some text inside of a div block.
Close

Bee Foundation / Bijen & Bedrijf | Utrecht

Sonne Copijn is imker, trainer, verteller en directeur van Stichting Bee Foundation en eigenaresse van Bijen & Bedrijf.

Als imker leert Sonne al van kinds af aan van bijen. Op haar 10e verjaardag kreeg ze haar eerste volk om voor te zorgen. Als trainer biedt Sonne de basis om kennis en ervaring op te doen over bijen en hun biotopen. Als verteller neemt ze je mee in het leven van de bijen. En als directeur Bee Foundation zorgt Sonne voor een bijdrage aan het broodnodige voedsel voor bijen, hommels en vlinders middels het aanleggen van bijenoases via sponsoring van Bee Miles. 

Sonne nodigt uit aan te haken bij haar projecten en door de ogen van de bijen te kijken. Er gaat dan een wereld open. Anders kijken, anders ruiken en seizoenen intenser beleven. Ontdekken hoe de directe omgeving, landbouw, economie en klimaat gespiegeld worden in de volken. Er ontstaat dan een liefde voor de bijen die leidt tot het zorgen voor de bij en het creëren van een omgeving die niet groen is, maar bloemrijk.

‍Opdrachtgevers van Stichting Bee Foundation en Bijen & Bedrijf zijn onder meer Triodos Bank, Nicolaas Pierson Foundation, Springtij Forum, Stichting Phusis, Staatsbosbeheer, IVN, Radboudziekenhuis, gemeente Zwijndrecht, Stoomtram Hoorn-Medemblik, Bedrijfsverenigingen Be United en Nudge en vele particulieren. 

Meer over Sonne en haar werkzaamheden staat op de website van Bijen & Bedrijf en de website van de Bee Foundation

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Initiatieven