This is some text inside of a div block.
Close

Faunawatch | Maastricht

Stichting Faunawatch zet zich in voor het welzijn van dieren en de bescherming van dieren door activiteiten, educatie en acties.

Faunawatch is op 12 augustus 2012 opgericht door Tim & Ivi Huijsmans. In 2017 heeft de stichting het groen lintje gewonnen en waren ze te gast bij de gouverneur van Limburg.

Faunawatch heeft in diverse gemeenten in totaal 67 bijenhotels geplaatst in het kader van haar bijenbeschermingsproject en in samenwerking met het CNME 140 scholen in Limburg voorzien van bijenhotels. Tim & Ivi hebben de opening van het scholenproject verricht. De stichting heeft in Ghana 66 studenten en 25 leerkrachten opgeleid tot imker. Verder hebben ze ter waarde van ruim €7.000,- voor 3 scholen bijenkasten, beschermende kleding en materialen gekocht.

Allerhande dieren krijgen aandacht van Faunawatch: kippen, egels, ganzen, circusdieren, dieren levend in de Noordzee, apen, leeuwen en olifanten.

De stichting brengt het welzijn van dieren onder de aandacht door deze persoonlijk te bespreken met o.a. Minister Ploumen (bijenhotel meegenomen) en staatssecretaris Dijksma (12.500 handtekeningen aangeboden voor betere leefomstandigheden voor kippen), burgemeesters en wethouders.

Faunawatch werkt ook samen met gelijkgezinden. Zo hebben ze o.a. gesproken met:

- de Britse primatologe (gespecialiseerd in chimpansees) Jane Goodall, vredesambassadeur van de Verenigde Naties en behorend tot de 10 meest invloedrijke vrouwen ter wereld;
- de Canadees Paul Watson, mede-oprichter Greenpeace en oprichter en voorzitter van Sea Shepherd;
- Freek Vonk, bioloog en tv-persoonlijkheid;
- Wietse van der Werf, oprichter en voorzitter Wildlife Air Service en The Black Fish en winnaar Future for Nature Award 2016.

De stichting heeft voor haar werkzaamheden oorkondes ontvangen van de 2e kamer, stichting aap en de gemeente. Tim & Ivi zijn door het ministerie van Buitenlandse Zaken verkozen tot Nederlands wereldverbeteraars het jaar en zijn benoemd tot duurzaamheidsambassadeurs van hun thuisgemeente.  

Momenteel heeft Faunawatch twee nieuwe projecten op de planning staan. Allereerst het herplaatsen van dieren in samenwerking met de dierenambulance. In deze samenwerking is ook de eerste egelopvang in Zuid-Limburg opgezet. Bovendien wil Faunawatch in Afrika een beehive-fencing project opstarten om mens-olifant conflicten te voorkomen.

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Initiatieven