This is some text inside of a div block.
Close

Gebrookerbos | Heerlen

Gebrookerbos is een project van IBA Parkstad geïnitieerd door een samenwerkingsverband van Open Universiteit, Neimed en Gemeente Heerlen.

Ridder Hoen Park 
Buurtbewoners adopteren een deel van een dierenpark om er een groene ontmoetingsplek van te maken. Ze planten bij- en vlindervriendelijke struiken en hoogstamfruitbomen rond een poel, planten een smulhaag en maken een knuffelweide voor kleine dieren. Later komt er nog gebouwtje met een plek voor een imker. Volg Ridder Hoen Park op facebook. 

Schurenbergerpark
De buurtstichting adopteert een voormalig sportpark, 3 voetbalvelden groot, om er een levensloopbos, een natuurbos en een activiteitenterrein te realiseren. Ze leggen paden aan, planten bomen en struiken, leggen een poel aan en laten boomstammen bewerken tot sculpturen. Volg Schurenbergerpark via facebook en website

Aldenhofpark 
In het park bij de nieuwe Brede Maatsschappelijke Voorziening Aldenhof staat een bijenkasteel. Het is de plek van de stadsimker en zijn 4 bijenvolken. De bomen, struiken, vaste planten en bloembollen zijn zo gekozen dat de bijen er iedere dag feest hebben. Schoolkinderen bezoeken jaarlijks deze plek. Voor hen liggen er kinderimkerspakken klaar. Zelfs de speeltoestellen in het park werden ontworpen en geschilderd in de bijenstijl. 

Sjef Diederenpark 
Op de plek waar vroeger de school de Meyster stond, wordt door de buurt een natuurpark aangelegd. Buurtbewoners hebben een idee. Er worden 3 werkgroepen geformeerd rond de thema’s beplanting, kunstwerk en poen! Het vroegere bouwterrein werd omgetoverd tot een glooiend (Limburgs-) landschap met een waterpoel, wandelpaden, fruitbomen en inheemse struiken. In de buurt woonde Limburgs bekendste troubadour Sjef Diederen. Het park draagt zijn naam en zal aangekleed worden met een kunstwerk. Volg het Sjef Diederenpark op facebook. 

’t Groenbroek 
Het voormalige schoolgebouw de Dem werd gesloopt en de buurtbewoners denken mee over een nieuwe invulling. Stadsnatuur, een glooiend terrein met poel, fruitbomen en doornige struiken, die goed zijn voor vogels, vlinders een eekhoorn en de egel. Sponsors zoeken, mensen vragen om mee te helpen en zelf de handen uit de mouwen steken bij het planten van de bomen en struiken. 

Kloosterkoolhofke 
Bewoners van de Kloosterkoolhof verenigen zich en vragen gezamenlijk gemeentegrond te mogen aankopen voor het vergroten van hun tuin. Daarnaast vragen zij om een terrein te mogen inrichten voor gemeenschappelijk gebruik. Dit nieuwe buurtparkje wordt ingericht met avontuurlijke speelplekken, fruitbomen en een bloemenweide. 

Zondag 22 april bezochten The Pollinators de initiatieven van Gebrookerbos. Bekijk hier de foto's van deze dag.

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Initiatieven