This is some text inside of a div block.
Close

THE BUTTERFLY HOUSE | MEERSSEN /MAASTRICHT

Stichting The Butterfly House is in 2017 opgericht om zoveel mogelijk mensen te laten delen in onze verwondering over de natuur. Dit gebeurt aan de hand van prikkelende participatie en educatieprojecten. De Vlindertuinen die ze realiseren, vormen het vertrekpunt van deze projecten.

In hun projecten en activiteiten gaan ze over de grenzen van vakgebieden zoals kunst, wetenschap en biologie heen en verbinden ze die met elkaar. Door niet in hokjes te denken en buiten de lijntjes te kleuren, kunnen ze waardevolle vaardigheden delen. Op diverse locaties in Limburg zijn al vlindertuinen gerealiseerd door The Butterfly House. Iedere tuin heeft een eigen verhaal en gaat een relatie aan met zijn omgeving. Dit kan zijn door bepaalde planten of materialen te gebruiken of door een bijzondere samenwerking.

foto: Moniek wegdam

In en rond de tuinen worden diverse activiteiten georganiseerd. Op basisscholen worden educatieprojecten met de Vlindermobiel, een bijzonder voertuig dat zichzelf kan transformeren in meerdere gedaantes, aangeboden. En op voortgezet en hoger onderwijs worden kunstprojecten opgezet. Deze kunstprojecten krijgen weer een gedaante in de Vlindertuinen waardoor deze steeds verder verrijkt worden. Participatie krijgt vorm aan de hand van de diverse groepen die The Butterfly House bij de tuinen betrekt. Van ouderen tot aan minderheden, zij zijn allen welkom in de tuinen en kunnen meeleren van de natuur.

‍foto: Moniek wegdam

Botanist en beeldend kunstenaar Stefan Cools en architect Sandra van den Beuken zijn de initiatiefnemers van stichting The Butterfly House. In de projecten van de stichting komt de liefde voor de natuur en hun beide vakgebieden samen. Stefan richt zich met name op artistieke en educatieve projecten en Sandra houdt zich bezig met het ontwerp en realisatie van de tuinen.

Contactgegevens

Stichting The Butterfly House

p/a Oranjeplein 9

6241 EN BUNDE

Contactpersoon: Sandra van den Beuken

info@thebutterflyhouse.nl

06 52624585

www.thebutterflyhouse.nl

www.facebook.com/stichtingthebutterflyhouse

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Initiatieven