HELP DE BIJ, WORD PARTNER

VAN ONZE NATIONALE ZAAICOALITIE

The Pollinators organiseren een grote zaaiactie in aanloop naar de Nationale Zaaidag voor de bij op 22 april. Laat aan je klanten, relaties en personeel zien dat jouw organisatie behoud van biodiversiteit steunt. Word officieel partner in onze Nationale Zaaicoalitie!

Al onze partners vragen wij voedselbank voor bijen te worden in aanloop naar de Nationale Zaaidag. Als voedselbank voor bijen help je mee met de distributie van bij-vriendelijk biologisch bloemzaad. Je kunt dit inrichten op een manier die bij jouw organisatie past. Of je nu zaden stuurt naar tientallen medewerkers, honderden relaties of duizenden klanten.

We vragen je ook om een financiële bijdrage. Hiermee voeren we een landelijke campagne die heel Nederland laat zaaien op Nationale Zaaidag.

Onze partners krijgen van ons biologisch zaad om uit te delen, promotiemateriaal, en natuurlijk zichtbaarheid via onze uitingen (zoals bijvoorbeeld de logo's onderaan deze website). Bekijk het pitch deck voor meer informatie.


Meld je aan als partner

contact & PERS

Vraag het laatste persbericht hier aan:
'The Pollinators openen 1500 voedselbanken voor bijen'
Door dit bericht te plaatsen help je mee met het bewust maken van mensen over hoe het met cruciale bestuivers gaat.

Heb je vragen over deze Campagne?
Neen contact op met Joost van Beek
Email: joost@thepollinators.org
Telefoon: +31(0)6 16262374

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van bestuivingsnieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en hoor zo als eerste wanneer er bijenvoedsel bij jouw in de buurt gratis op te halen is..

Geschiedenis

Sinds 2017 doen The Pollinators mee aan de Nationale Zaaidag. Op deze dag - 22 april - roepen de Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden heel Nederland op om te zaaien voor de bij.

2017: De kick-off zaaitour
Op 22 april 2017 vierden we onze officiële kick-off met een zaaitour langs meer dan tien locaties. Met bestickerde BMW i3's volgeladen met BN'ers en zaad reden we rond door Nederland, van Noord-Holland tot Limburg. Overal kwamen we zaaiden we biologische bloemen en maakten we lawaai om aandacht te vragen voor bijen en andere bestuivers.

2018: Voedselbanken voor Bijen
Het tweede jaar dat we meededen met de Nationale Zaaidag zetten we voor het eerst 'voedselbanken voor bijen' op. Ruim 150 personen en winkels meldden zich aan als distributiepunt voor biologisch bloemzaad. De zaden werden gratis uitgedeeld, en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt: er zaaiden 2500 mensen met ons zaad. Ook trokken we er op 22 april op weer uit met onze BMW i3's en ambassadeurs.

2019: De Nationale Zaaicoalitie en voedselbanken voor bijen 2.0
De voedselbanken voor bijen waren in 2018 een groot succes, dus een nieuwe versie kon niet uitblijven. Om de actie dit jaar groter aan te kunnen pakken smeedden we in aanloop naar 22 april een Nationale Zaaicoalitie van meer dan 60 organisaties, bedrijven en instellingen die allemaal meehielpen met zaad verspreiden. We konden hierdoor opschalen naar ruim 500 voedselbanken voor bijen, en deelden 60.000 zakjes met biologische zaden uit. Hoofdsponsor de Bijenkorf deelde er zelf ook nog eens 60.000 uit. Grandioos veel bloemen dus!

2020: Zoomen voor de bij
Wij laten ons niet tegenhouden door een pandemie! De Nationale Zaaidag 2020 was weer een groot succes, ondanks corona. We hebben ons stinkende best gedaan om zoveel mogelijk mensen en organisaties aan te laten haken bij de Nationale Zaaidag. En dat is gelukt. 65 organisaties sloten zich aan bij de Nationale Zaaicoalitie, waardoor we dit jaar 1000 voedselbanken voor bijen hadden. Het dubbele ten opzichte van vorig jaar. Maar liefst 230.000 zakjes biologische bloemenmix werden verspreid en 900.000 m2 aan tuin en balkon is ingezaaid. Dat zijn indrukwekkende cijfers om te overtreffen in 2021!
sluiten