zaadmengsels

Zaad gekregen van The Pollinators? Dit moet je weten.

Dit jaar delen we twee verschillende zaadmengsels uit. Het befaamde en beproefde tübinger mengsel van de Bijenstichting voor tuin en balkon, en we gaan een stap verder. Met behulp van Wageningen Universiteit, Het Levend Archief en Cruydt-hoeck hebben we een specifiek mengsel samengesteld dat helemaal afgestemd is op de Nederlandse flora. Deze kun je ook zaaien op je eigen balkon of tuin en, als het mag van de gemeente ook in het stadsplantsoen.
De discussie (terecht) over in- en uitheemse flora is de afgelopen jaren gevoerd en we vinden het belangrijk daar over na te denken en natuurlijk naar te gaan handelen. We zijn de laatsten die vreemde verstorende bloemen in een landschap willen uitzaaien. Let op, het tübinger mengsel is helemaal prima voor je tuin en balkon. Wil je ook het bloemenperkje in de buurt zaaien of in een berm langs een weg? Gebruik dan het Cruydt-hoeck mengsel. Let natuurlijk wel op of er niet regelmatig gemaaid wordt. Als laatste, strooi nooit bloemzaden uit in natuurgebieden.

De komende jaren willen we het tübinger mengsel meer en meer gaan vervangen voor inheemse mengsels. Op dit moment is dat nog niet mogelijk door het beperkte aanbod. Door steeds meer inheems zaad te kopen stimuleren we tegelijk de productie. We gaan meegroeien.

Wil je meer weten over in- en uitheems? Lees hier meer. Het is nog niet zo zwart wit als we vaak denken. Ook een uitheemse soort kan bijdrage aan de lokale biodiversiteit.


inhoud zaad mengsels.

Tübinger

Voor tuin en balkon!

De biologische bloemzaden Tübinger mengsel bestaat uit: boekweit, witte mosterd, koriander, alexandrijnse klaver, inkarnaatklaver, goudsbloem, karwij, bladrammenas, korenbloem, phacelia, komijn, dille, wilde malve, venkel, barnagie.

cruydt-hoeck

Voor tuin en balkon en verder..

De inheemse mix van de Cruydt-Hoeck bestaat uit een selectie van natuurvriendelijk geteelde zaden: duizendblad, bolderik, valse kamille, gele kamille, gewoon barbarakruid, grijskruid, karwij, korenbloem, knoopkruid, wilde cichorei, wilde peen, grote kaardenbol, slangenkruid, gele ganzenbloem, sint-janskruid, gewoon biggenkruid, beemdkroon, vertakte leeuwentand, gewone margriet, vlasbekje, gewone rolklaver, grote kattenstaart, muskuskaasjeskruid, echte kamille, witte honingklaver, citroengele honingklaver, middelste teunisbloem, grote teunisbloem, wilde marjolein, grote klaproos, veldsalie, dagkoekoeksbloem, avondkoekoeksbloem, blaassilene, herik, rode klaver, reukeloze kamille, lange ereprijs, bonte wikke.

contact

Heb je vragen over deze Campagne?
Neen contact op met Joost van Beek
Email: joost@thepollinators.org
Telefoon: +31(0)6 16262374

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van bestuivingsnieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en hoor zo als eerste wanneer er bijenvoedsel bij jouw in de buurt gratis op te halen is..