Close

Tree'ference

A Tree Conference

Tree'ference is een werkconferentie over bomen. Hoe we er samen véél meer kunnen gaan planten én hoe we dat op een zo slim mogelijke manier kunnen aanpakken. Wanneer: 30 oktober, 12:30 - 17:00
Waar: BlueCity, Maasboulevard 100, Rotterdam
Tickets: http://bit.ly/treeferencetickets

Bomen planten: tegen klimaatverandering en vóór biodiversiteit
Thomas Crowther (One Trillion Trees programma van de VN) stelt: "massale herbebossing is met afstand de goedkoopste manier om klimaatverandering tegen te gaan". Er is wereldwijd meer dan 1.6 miljard hectare land beschikbaar en daar kunnen we zo'n 200 gigaton aan carbon mee verwerken! Bovendien zijn bomen cruciaal voor het herstellen van biodiversiteit en bodemleven.

Dus gaan we aan de slag met elkaar. Hoe maken zo slim mogelijk gebruik van deze potentie? En, hoe kunnen we meer en effectief samenwerken hieraan?

Wat kun je verwachten?
Leren van experts én elkaar
Claude Garcia & Jean-François Bastin komen vertellen over hun veel gedeelde studie "The Global Tree Restoration Potential". We leren hoe we hun data het beste kunnen gebruiken en wat de belangrijkste best practices zijn die ze tegenkwamen tijdens hun onderzoek. Met elkaar bespreken o.a.:

- Hoe kunnen we het beste planten op welke (nieuwe) bestemmingen?
- Wie kan helpen dit mogelijk te maken?
- Hoe krijgen we meer mensen op de been om hier aan bij te dragen?
- Hoe kunnen bomen helpen bij zowel natuurherstel als transitie in de landbouw?

Initiatieven ondersteunen én starten
Er zijn er verschillende initiatiefnemers en ondernemers in de zaal die we gaan helpen. Onder anderen de Natuur en Milieufederaties die 10 miljoen nieuwe bomen gaan planten in maar ook ReNature die bezig zijn met agroferestry modellen (dat is bomen gecombineerd met landbouw) in onder andere Nederland. Samen met mede-deelnemers een nieuw initiatief kick-starten? Dat is ook van harte welkom: de treevolution kan niet groot genoeg worden!

Programma
12:30 | Inloop
13:00 | Kick-off met Claude Garcia & Jean Francois Bastin
14:00 | Kennis uitwisselen | Tree Café
15:00 | Initiatieven helpen & starten
16:30 | Oogst & wrap-up
17:15 | Borrel

Tree Fest
De Tree'ference resulteert op zaterdag 2 november meteen in concrete actie. Tijdens de tweede editie van Tree Fest planten we alvast 1001 bomen. Dit doen we bij Natuurgoed Ziedewij onder de rook van Rotterdam, waar een prachtig voedselbos gaat komen!

Tickets
Particulier: € 69,99
Bedrijf`: € 150
Student: € 35
*Deze bijdragen zorgen voor het dekken van de kosten. :-)

Ja, ik kom graag naar Tree'ference!
The Pollinators
Join The
Pollinators
Blijf
Up2DATE