de eerste boom van Treevember is geplant

Kinderen van Kikkerpedia plantten samen met The Pollinators een boom in Voedselpark Amsterdam.

In de Amsterdamse Lutkemeerpolder is vandaag de eerste boom geplant en daarmee is de maand Treevember officieel begonnen. De hele maand worden bomen en voedselbossen in de spotlights gezet.

The Pollinators plantten samen met kinderen van Kikkerpedia van de Johannesschool in Amsterdam-Osdorp en voedselboswachters uit alle hoeken van het land de eerste boom – een appelboom – van Treevember. In de Lutkemeerpolder woedt een strijd om het vruchtbare land te behoeden tegen oprukkende distributiecentra. Hier moet hét voedselpark van Amsterdam verrijzen, waar natuurontwikkeling en voedselproductie hand in hand gaan en waar ook een voedselbos gaat groeien en bloeien. Daarom werd hier de eerste boom van Treevember geplant. Samen met toekomstige generaties én met een nieuwe generatie boeren: de voedselbosboeren.