Voedselbos Klein Stettyn

Leuk om de deelnemers aan de grote Treevember crowdfundingcampagne in het zonnetje te zetten. Wie zitten er achter alle deelnemende voedselbossen? Deze keer: Manon Botha

Voedselbos Klein Stettyn is een kersvers voedselbos gelegen in Neede (Gelderland). We spraken met Manon Botha.

 1. Waarom ben je een voedselbos begonnen?
  Wij zijn twee gezinnen die dit voedselbos uit nieuwsgierigheid naar lokale voedselproductie en idealisme begonnen zijn. We willen bomen planten!
 2. Hoe gaat het nu?
  Treevember zorgt voor veel reuring in ons voedselbos. We krijgen hulp bij het klaarmaken van het landschap voor de eerste aanplant en de voorbereidingen voor ons feest zijn in volle gang. We bruisen van energie en leuke ideeën om ons voedselbos met onze familie, vrienden en andere geïnteresseerden te delen.
 3. Wat zijn je toekomstplannen?
  Het kan even duren voordat er producten uit ons eigen voedselbos komen. In de tussentijd experimenteren we met producten die we wildplukken, verzamelen en krijgen van bijvoorbeeld buren, zodat we straks weten wat we allemaal voor lekkers kunnen maken met alle oogst die uit ons voedselbos gaat komen.

  Daarnaast wordt ons voedselbos een kraamkamer voor voedselbosplanten. Plantgoed is schaars en het is super leuk om zelf bomen en planten te kunnen maken. We beginnen met een hobby kwekerij, maar dit kan zomaar snel uitgroeien tot iets groters.

  Kraamkamer voor voedselbosplanten
  Daarnaast wordt ons voedselbos een kraamkamer voor voedselbosplanten. Plantgoed is schaars en het is super leuk om zelf bomen en planten te kunnen maken. We beginnen met een hobby kwekerij, maar dit kan zomaar snel uitgroeien tot iets groters.

 

Jaar van aanleg voedselbos: 2021.
Volg op Instagram & doneer via de actiepagina Treevember.

Kom zaterdag 19 november van 10.00 tot 14.00 uur naar Voedselbos Klein Stettyn. Bomen planten natuurlijk, maar ze geven ook (kinder)rondleidingen, een wildplukwandeling, een voedsel-bos-tasting en een lekker warm drankje bij het kampvuur. Het adres is Giffelerweg 5 in Neede. Help je mee? Plant je mee? Kijk hier voor meer info