Apothekersbosje Buitenverwachting

Wie zitten er achter de deelnemende voedselbossen van grote Treevember crowdfundingcampagne? We zetten ze graag in het zonnetje. Deze keer: Marrit Kyung Ok

Spelenderwijs gaat Apothekersbosje Buitenverwachting (van Marrit Kyung Ok en Bas van Rijn) aan de slag om mini apotheken te ontwerpen op diverse lokaties op het bedrijf. Ze beginnen met “biodiverse” kruidenplanten, haagstructuren en “voederbomen”.  Het is een zelfbedieningsconcept dat zorgt voor veerkrachtige dieren en bezoekers   
We spraken met Marrit Kyung Ok.

 1. Waarom een apothekersbosje aanleggen?

  Meer biodiversiteit creëren op het bedrijf door in verloop van tijd meerdere apothekersbosjes rondom het bedrijf aan te leggen zodat we kunnen experimenteren met natuurlijke [genees]voedingsmiddelen. “veerkracht en preventief”

 2. Hoe gaat het nu?
  Van experimenteren kun je leren en leren experimenteren is heel belangrijk. Wij weten zeker ook niet alles en staan open voor nieuwe dingen.

  We zoeken altijd vrijwilligers die willen meegenieten van de plekken rondom de boerderij en natuurlijk hun steentje kunnen bijdragen voor een krachtige intergenerationele plek

 3. Wat zijn je toekomstplannen?

  Meer ondernemen met de soorten hout en wilgen producten gebruiken.
  Opnieuw beginnen met een CSA op Buitenverwachting en het huidige voedselbos aan laten sluiten op de fijne tuinbouw zodat je vormen van teelt laat zien op het bedrijf.
  Voedselbos * CSA – fijne tuinbouw *Apothekersbos *hakhout (houtbewerking) e.g.

  We willen graag met meerdere organisaties een jaarlijkse wedstrijd uitschrijven voor het normaliseren van natuurlijk hekwerk! We zoeken kunstenaars, houtbewerkers, studenten en creatieve enthousiastelingen die sterke “eetbare” vee-kerende [her]groeiende constructies kunnen maken met de producten die hier lokaal groeien.
  NK?

Apothekersbos Buitenverwachting beleven op zondag 27 november.
Kom met ons aanplanten, afzettingen maken en ondersteunen. We zien je graag vanaf 13.00-16:00 uur, vlietkade 2, Hoogmade. Verzamelen bij de boerderijwinkel.

Lees meer op hun actiepagina

Meld je aan via whatsapp 06-43086252
Neem goede warme kleding mee en schoeisel
Wij zorgen o.a. voor warme thee/ koffie en iets lekkers
Volg ons op Insta via @kaascultuur