Voedselbos Kreilerwoud

Wie zitten er achter de deelnemende voedselbossen van grote Treevember crowdfundingcampagne? We zetten ze graag in het zonnetje. Deze keer: Jelle Fekkes

Kreilerwoud is een educatief en productief voedselbos. Een plantage vol smaken. Een nieuwe manier om eten te verbouwen, met de natuur als basis. We spraken met Jelle Fekkes, oprichter van voedelbos Kreilerwoud.

 1. Waarom ben je een voedselbos begonnen?

  Om het voedselbos te kunnen ontwikkelen tot een volwaardige landbouwmethode zijn praktijkbossen nodig. Van voedselbos Kreilerwoud leer ik heel veel, wat ik toepas in mijn ontwerppraktijk en doorgeef in cursussen.

 2. Hoe gaat het nu?
  Ondanks, of dankzij, een schaarste aan tijd en budget ontwikkelt het bos zich gestaag.

 3. Wat zijn je toekomstplannen?

  Dankzij de crowdfunding hoop ik het bos toegankelijker te maken voor beleving en oogst door kinderen van de dagbesteding (www.cindyschipperzorgt.nl). En met het bos ga ik nu een nieuwe fase in: het bos begint oogst te leveren, waar ik afnemers voor hoop te vinden. Het bos moet zich met de jaren wel terug gaan verdienen.

  Noord-Holland kent veel intensieve landbouw. Door de wetgeving, maar ook simpelweg door de klimaatcrisis, staan deze boeren steeds meer met de rug tegen de muur. Uiteindelijk kunnen we landbouw op de intensieve manier niet volhouden. Doordat voedselbos Kreilerwoud met de jaren steeds duidelijker zal laat zien dat het anders kan, hoop ik de boeren een alternatief aan te reiken, ook als combinatiemodel met andere vormen van natuurinclusieve en/of natuurvriendelijke landbouw.

Plant- en Ontmoetingsdag zondag 27 november van 13:00 tot 16:30 uur.

Voor meer informatie kijk op de actiepagina van Kreilerwoud