Voedselbos & Pluktuin
Heer ikigai

Wie zitten er achter de deelnemende voedselbossen van grote Treevember crowdfundingcampagne? We zetten ze graag in het zonnetje. Deze keer: Linda Appelman

Heer Ikigai doet mee aan Treevember. Voor stichting ‘Heer Ikigai’ is de reden voor bestaan om kennis te delen en mensen te verbinden rond voedselbossen en pluktuin’. We vragen Linda hoe het gaat. 

 1. Waarom zijn jullie een voedselbos begonnen?
  Ik ben een voedselbos begonnen omdat ik veel waarde hecht aan vers en voedzaam eten. Hier zit veel meer smaak aan. Naast alle grootschalige landbouw in de buurt, vond ik het tijd voor verandering.

  Meer diversiteit en meer smaak.

  Samen met Wendy en Marjo hebben we een stichting opgericht waarbij we samen met de buurt een voedselbos gaan neerzetten en waar we met elkaar kunnen leren van de natuur en genieten.

 2. Hoe gaat het nu?
  Omdat er veel wind bij ons in de Schermer staat zijn we begonnen met het aanplanten van een windsingel. 13 november is ene zijde aangeplant samen met veel vrijwilligers. De punitiviteit is echt overweldigend en het ging voorspoedig. En 6 december gaan we de andere zijde van de windsingel aanplanten. Die dag gaan er wel 450 bomen de grond in. Hoe tof is dat!

  En dan is fase 1 van ons voedselbos een feit.

  Daarnaast hebben we ook notenbomen van de buren gekregen, dus onze notengaard kan 6 december ook al aangeplant worden. Weer een meevaller en een super genereus cadeau. Zo fijn als naaste mensen je supporten bij de plannen want uiteraard gaat er meer werk en tijd dan van tevoren bedacht. Gelukkig maken vele handen licht en gezellig werk.

 3. Wat zijn je toekomstplannen?
  In het voorjaar van 2023 gaan we weer bloemen inzaaien voor onze pluktuin. Je kan vanaf juni de mooiste veldboeketten plukken. Daarnaast gaan we de eerste groenten in strokenteelt inzaaien. In de toekomst kom je lekker bij ons groenten, fruit en bloemen plukken.

  We plukken graag de vruchten en de dag samen met jou, zie je daar!

Het advies van Linda: Just do it!

Hoe meer mensen voedselbossen en voedselbosjes gaan aanplanten, des te beter. De oogst delen en verdelen en samen de wereld een stukje mooier maken.

We’ve got this!

Meer info: www.stichtingheerikigai.nl