Tree Fest
On Tour

Dit jaar steken we Tree Fest in een nieuw jasje! In plaats van één feest op één locatie, trekken we met onze Voedselbossenkaravaan door het land en bouwen we een feestje bij verschillende voedselbossen verspreid over meerdere dagen. Naast het planten van bomen, hopen we op drie dagen vol verbinding!

Op 11 november hebben we onze eerste On Tour dag gehad, en het was een groot succes. ’s Ochtends vroeg stond de Karavaan al klaar bij Voedselbos Heer Ikigai in Stompetoren. Na dagen van regen, kwam die dag eindelijk een voorzichtig zonnetje door. Het was te nat om veel te planten maar er is altijd wat te doen in een voedselbos. Er waren een hoop vrijwilligers en samen gingen we aan de slag. Compost uitrijden en verspreiden om de bomen en prei oogsten uit de groentetuin. Daarna reed de vrolijke karavaan door naar Strijen om op bezoek te gaan bij voedselbos Nabij ‘t Oudeland. Daar is een windhaag aangeplant langs de randen van het terrein. De eerste on tour dag werd in stijl afgesloten met een borrel en een kampvuurtje. 

De tweede Tree Fest On Tour dag staat gepland op 18 november. We zullen ’s ochtends de feestelijke opening van het plantfeest in voedselbos ’t Volle Bos in Zeist bijwonen. En ’s middags zijn we welkom bij voedselbos De Driesingel in Lunteren. Daar zullen we helpen met het  planten van een hoop bomen. Na een herfstige middag werken in het bos, kunnen we opwarmen bij een vuurtje en trakteren we alle vrijwilligers, en onszelf, op een welverdiend drankje. 

Als grote afsluiter van Treevember, eindigen we onze tour op 25 november in het Houts Voedselbos in Den Hout. De eerste boom zal ceremonieel geplant worden door de wethouder. Daarna mag iedereen de handen uit de mouwen steken om de overige 500 bomen te planten. Ter afwisseling organiseren Jamie Nee en Ismaila Badji workshops in onze Pollinator caravan. Jamie houdt zich onder andere bezig met ecologie, symbiose en regeneratie. Zijn missie is om mensen weer “met opzet symbiotisch” te laten worden. Ismaila groeide op in Senegal en is al van jongs af aan al begaan met de natuur. Nu zet hij zich in om bomen te planten, ook in erg onherbergzame gebieden, en zijn kennis daarover te delen!

Heb jij zin gekregen om mee te doen? Houd dan onze kalender in de gaten voor de laatste updates! 

Join the Treevolution!