DOE MEE MET DE CROWDFUNDING
ALGEMENE VOORWAARDEN

Heb jij een voedselbos of voedseltuin of wil je die beginnen? Doe mee met de grote crowdfunding voor Treevember? Meld je aan voor 8 oktober! We zoeken voedselbossen en voedseltuinen in Nederland en België die mee willen doen. Lees onderstaande voorwaarden om mee te doen goed door. Door mee te doen ga je akkoord met onderstaande voorwaarden. Je doet mee als je je hebt ingeschreven én wij je deelname hebben bevestigd. Let op! We hebben al 50 aanmeldingen. Je kunt nog wel meedoen maar dan zonder startbedrag. 1. Waar moet je sowieso aan voldoen om in te kunnen schrijven?
 • Je hebt, beheert of gaat starten met een voedselbos of voedseltuin (of csa) van minimaal 500m2.
 • Je voedselbos is online te vinden via bijvoorbeeld een website of een facebook pagina.
 • Als je meedoet, verbind je je tot het uitvoeren van een activiteit in Treevember (november) waarmee  aantoonbaar wordt aangeplant en/of uitgebreid. Hiervoor dien je (een deel van het) het opgehaalde geld te gebruiken. Je wordt gevraagd om dat aan te tonen middels aankoopbonnen.
Wat is de procedure en tijdlijn om mee te doen? 
 • Inschrijven kan tot en met 8 oktober 2023.
 • Wij checken je aanmelding en kijken of je aan de voorwaarden voldoet èn of je bij de aanmelders hoort. Alleen de eerste 50 aanmelders (mits ze aan de voorwaarden voldoen) komen in aanmerking voor het extra bedrag van 500 euro. Alle andere aanmelders kunnen natuurlijk gewoon meedoen als ze aan de eerste voorwaarde voldoen, maar die kunnen geen aanspraak maken op de 500 euro.
 • Na je aanmelding krijg je zo snel mogelijk bericht of je mee kunt doen. Uiterlijk voor 10 oktober als de crowdfunding start
 • Op 26 september en 3 oktober in de avond vindt een online informatiebijeenkomst plaats waar uitgelegd wordt hoe je aan de slag gaat met crowdfunden.
 • Daarna heb je tot 10 oktober de tijd om je eigen crowdfundingpagina op ons platform in te richten met beschrijving van de activiteit die je in Treevember gaat uitvoeren.
 • De crowdfunding start op 10 oktober en eindigt op 1 november.
3. Wat moet je doen om de extra 500 euro binnen te halen?
 • Zodra je voldoet aan de voorwaarden onder (1.)  én je behoort tot de eerste 50 inschrijvers, heb je de mogelijkheid om 500 euro ‘voor niks’ te krijgen. Onze sponsor Natuurhuisje stelt dat bedrag ter beschikking voor de eerste 5o deelnemers.
 • Er is wel één ding dat je dan nog moet doen: je moet minimaal 500 euro zelf ophalen. We helpen je daarbij met het beschikbaar stellen van een crowdfunding platform dat speciaal voor deze campagne is ingericht. De techniek doet al veel, maar je moet zelf – samen met ons –  tamtam maken en vrienden, familie, buren en collega’s overhalen een bijdrage te leveren. De online bijeenkomst op 26 september en op 3 oktober leggen we precies uit hoe het werkt en wat je allemaal kan doen om zoveel mogelijk geld op te halen.
 • Je hebt voor het crowdfunden de tijd van 10 oktober tot 1 november. Dat is de looptijd van de campagne. Genoeg tijd dus om een recordbedrag voor je voedselbos op te halen.
 • Als het onverhoopt niet lukt om binnen die tijd zelf 500 euro op te halen, dan ontvang je niet de extra 500 euro maar houd je natuurlijk wel het zelf opgehaalde bedrag
 • En als je nou niet tot de eerste 50 inschrijvers behoort, maar je voldoet verder wel aan alle voorwaarden onder (1.) Dan krijg je weliswaar geen 500 euro van ons, maar kan je nog steeds meedoen.
4, Zijn er kosten aan verbonden om mee te doen?
 • Ja, van elke donatie gaat 5% naar het crowdfundingplatform Kentaa.
5. Mag je met meerdere voedselbossen inschrijven?
 • Ja, dat mag.
6. Mag je al het opgehaalde geld zelf houden? 
 • Elke deelnemer besteedt het opgehaalde geld aan plantgoed voor het voedselbos.
 • Je organiseert in november een plant event in je voedselbos. Je maakt er een feestelijk eventje van. Bijvoorbeeld door een lunch te serveren, een kampvuurtje, een rondleiding in je voedselbos, een lokale artiest die optreedt, etc. Je plant samen met anderen nieuwe bomen, struiken en kruiden. Zo zorg je dat zoveel mogelijk mensen het voedselbos in te krijgen. Dat is het doel van Treevember
 • Als je in aanmerking bent gekomen voor de 500 euro die door Natuurhuisje ter beschikking wordt gesteld, MOET dat bedrag besteed worden aan plantgoed. We willen dat achteraf kunnen controleren, dus bewaar alle bonnen hiervoor!
7. Hoe weet ik hoeveel ik heb opgehaald en wanneer krijg ik mijn geld?
 • Op het crowdfunding platform maak je straks je eigen pagina aan. Daar kun je precies zien hoeveel geld je ophaalt. Je bent verplicht om je crowdfunding via dit platform te laten verlopen, zodat we precies de resultaten kunnen volgen.
 • Het opgehaalde geld wordt door jouw funders gestort op een tussenrekening van het crowdfunding platform. Op het afschrift kunnen je funders herkennen dat het om een bijdrage aan jouw voedselbos in het kader van Treevember gaat. Op 1 november sluiten we de campagne en uiterlijk 8 november maken we het geld over op je rekening.
Wat doe ik als ik nog vragen heb?  Stuur dan een mailtje naar treevember@thepollinators.org.  Zet daar ook even je telefoonnummer bij, dan nemen we contact met je op.

Klinkt dit allemaal als muziek in de oren? Meld je dan aan.