voedselbossen gezocht

Wij roepen alle voedselbossen in Nederland op om mee te doen aan TREEVEMBER. Samen laten we zo heel het land zien hoe groot de voedselbossenbeweging al is en samen werken we van onderaf aan communities die nog veel meer voedselbossen kunnen aanleggen. Samen werken we zo aan een transitie van het voedselsysteem. Dus organiseer je zelf een activiteit? Meld het bij ons aan! Heb je nog niets bedacht, maar doe je graag mee? Meld je ook aan! We zoeken voedselbossen die meedoen. Lees snel verder wat meedoen betekent en hoe dat kan. 

waarom

November is de maand waarin het bomenplantseizoen start. Daarom hebben The Pollinators TREEVEMBER in het leven geroepen. We weten als voedselbos-adepten natuurlijk allemaal wat de voordelen zijn van voedselbossen, maar wij willen graag dat héél Nederland dit ook komt te weten. Vandaar dat we met TREEVEMBER helpen de voedselbosbeweging groter te maken. Ons doel is om op laagdrempelige wijze zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met hoe het natuur en voedselproductie hand in hand kunnen gaan. 

wat betekent meedoen?

Allereerst: heel veel aandacht voor de voedselbossenbeweging en voor jouw eigen voedselbos

‘gratis’ geld via een fantastische campagne die we samen uitvoeren. Daar moet je wel wat voor doen natuurlijk, maar we maken het je makkelijk:

  • je doet mee aan de grote voedselbossen crowdfundingcampagne en krijgt alvast 500 euro (van onze partner Natuurhuisje) als startbedrag
  • je wordt zichtbaar op onze website (op onze online kaart) en via onze socials
  • je organiseert als voedselbos zelf 1 of meerdere activiteiten tijdens TREEVEMBER
  • we maken samen tamtam en we roepen onze community op om mee te komen helpen bij jullie activiteit en om geld te doneren
  • je bent uitgenodigd op het ‘eindfeest’: TREE FEST 2022
  • er is 500 euro beschikbaar voor maximaal 50 voedselbossen. Zit je daar niet bij? Dan kun je nog steeds meedoen met TREEVEMBER en geld ophalen voor je voedselbos. 
 

De crowdfunding

Je gaat crowdfunden voor je ‘eigen’ voedselbos en helpt tegelijk mee aan het groter maken van de voedselbossenbeweging. The Pollinators stellen een makkelijk te gebruiken platform ter beschikking om te gaan werven en reserveren alvast de eerste 500 euro voor elk deelnemend voedselbos. 

De voorwaarde is dat je als voedselbos dat bedrag zelf (minimaal) verdubbelt. Van het totaalbedrag draagt een voedselbos 10% af. Dat percentage is nodig om TREEVEMBER en het TREE FEST mogelijk te maken. Dus als je in totaal 1.000 euro binnenhaalt ontvang je 900 euro. Haal je 10.000 euro op dan gaat er dus 1.000 euro naar de ‘pot’.

Het opgehaalde geld kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld de aankoop van bomen / plantgoed en andere onkosten in het kader van de te organiseren activiteit(en).

tijdlijn

30 aug – 15 sept
Vooraanmelding

15 – 20 sept
Definitieve aanmelding & akkoord

22 sept 20.00
Informatiebijeenkomst betreft crowdfunding

10 okt – 25 nov
Looptijd crowdfunding

1 – 25 nov
Activiteiten in voedselbossen

26 nov
TREE FEST 2022

Aanmelden

We roepen alle voedselbossen in Nederland en België op zich aan te sluiten bij TREEVEMBER. Meld je hier alvast aan voor een plekje op de lijst. Let op dat je aan de voorwaarden voldoet.