Tree Fest
ZA 13.11
Den Haag

Plant Trees for More Bees and World Peace
Join the Treevolution!

Wat gaan we doen?
Het tweede weekend in Treevember zijn we bij Pluk! in Den Haag met een knallende 2e editie van Tree Fest. We gaan het kersverse voedselbos Achterland aanplanten van 1250m2. Is dit bij jou in de buurt? Join the Treevolution!

Tree Fest is een bomenplantfestival met leerzame workshops, kunst, muziek lekker (plantaardig) eten en drinken en natuurlijk bomen planten. Dat kan iedereen en het is voor iedereen. Plant je mee?

Koop je kaarten voor het hele gezin of kom lekker alleen.
Kaarten kosten €10,- per stuk. Kinderen tot 10 jaar gratis en voor niets.
Vergeet je laarzen niet.

We volgen de Covid regels voor evenementen.

Locatie
Pluk! Den Haag
Loosduinse Hoofdstraat 1184A
2552 AV Den Haag.

Meer info over de locatie www.plukdenhaag.nl

Bereikbaar met de auto en met het OV of kom op de fiets. Lekker duurzaam.

programma

10.00

Openingsceremonie | De Droominee

Stand up poetry openings and wrap-ups. Spoken word rituals for the thresholds of life-events. Make sure you re in time for this tree ritual! All together we will plant the first Tree.

10.00 – 18.00

Expo | Suzette Bousema

 is een multimedia project van Suzette Bousema over het ondergrondse schimmelnetwerk waarmee bijna alle planten verbonden zijn. Deze symbiose, genaamd mycorrhizae, wordt vaak omschreven als het ‘internet’, of het ‘brein’ van het bos. Met dit project onderzoekt Suzette of we mycorrhizae ook kunnen ervaren zonder het te vermenselijken, en ons ermee kunnen verbinden door gebruik te maken van de verschillende zintuigen.

10.30 – 11.30

#1 Bomen planten in het Voedselbos | Eveline de Heij

Onder de bezielende leiding van Eveline de Heij gaan we heel nieuw voedselbos aanleggen. In de praktijk leert men en Eveline heeft ontzettend veel te vertellen. Hier kom je tenslotte voor!

10.30 – 12.00

De bomen in | Haagse Boomtoppers

Klim met de Haagse Boomtoppers belachelijk hoog de bomen in. Durf jij het? Natuurlijk zorgen wij voor alle veiligheid op grote hoogte. 

11.00 – 12.00

Jouw wens voor natuur | Fair Future Generators

Weet jij hoe natuur bij jou thuis eruit moet zien? Vast wel! Tijdens deze workshop gaan we tekenen hoe natuur eruit zou kunnen zien. Misschien wil je wel meer bomen of juist mooie vlinders en bijen. Kom met ons tekenen en wij gaan jouw mooie tekening opsturen naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

11.30 – 12.30

Permacultuur voor kleine en grote ambities (Bij behoefte in English) | Zairah Khan

Zairah Khan is een permacultuur ontwerper met een brede achtergrond in design thinking, systeemtransformatie, psychologie en sociologie. Ze is schrijver, tuinier en de oprichter van BlueO2, een organisatie die regeneratieve projecten ontwerpt met een bijzondere focus op het opbouwen van veerkracht in kustgemeenschappen.

Van kleine tot grote duurzame ambities, permacultuur biedt handvaten om tot beter oplossingen te komen. Beter voor de mens, de natuur en de toekomst. Hoe kun je zelf aan de slag en wat heb je nodig?

12.00 – 13.00

Rondleiding Pluk! | Frans de Vries

Een plek midden in het groen, ‘om de hoek’ van de stad. Een plek waar de mens centraal staat. Waar de een de rustige werkplek vindt die nodig is om te helen, de ander eindelijk zichzelf mag zijn in de hectische maatschappij. Frans vertelt je alles van deze bijzonder plek. 

13.00 – 14.00

Join de global worming | Jamie Nee

Jamie Nee, ook wel de wormenfluisteraar genoemd, legt je uit hoe belangrijk bodemleven wel niet is en wat jij kunt doen. En je gaat ook aan de slag, bouw een vijf sterren wormenhotel!

12.30 – 13.30

#2 Bomen planten in het Voedselbos | Eveline de Heij

Onder de bezielende leiding van Eveline de Heij gaan we heel nieuw voedselbos aanleggen. In de praktijk leert men en Eveline heeft ontzettend veel te vertellen. Hier kom je tenslotte voor!

12.30 – 13.30

Kindertheater | Meneer Boom

Meneer Boom en vrienden is 3 kwartier educatief muziektheater over de natuur voor kinderen van 4 – 10 jaar. Ze spelen mee en praten voortdurend met Meneer Boom over bomen, de bodem, water, zee en bijen vanuit het basisidee: wij helpen de natuur, de natuur helpt ons.

13.30 – 14.30

Music Performance | Les Crevettes

Van sauteren blues tot ouwe jazz. Tijdens het garnalen pellen kwamen deze mannen erachter dat ze dezelfde muzikale voorkeur hebben. Sindsdien zijn zij onafscheidelijk en kraken enkel nog noten.

Tim Kerssies, accordeon. Jan den Boer, contrabas. Remco Prins, zang & gitaar

13.30 – 14.30

Dwalen met aandacht | Dwaalspoor

Ga je mee dwalen in de Heemtuin? Janneke van Ruijven (Natuurgids en Natuurwijzer) neemt je mee op een (stilte)wandeling. We gebruiken hierbij al onze zintuigen en nemen de tijd om te aarden, te verwonderen en te verbinden met de natuur en onszelf.

14.00 – 15.00

Vergroot biodiversiteit (English) | Wankja Ferguson

Lezing door Wankja Ferguson; hoe zorg je voor meer biodiversiteit in je eigen tuin en in je omgeving? Wat is dan van belang om te weten of om rekening mee te houden? Deze lezing gaat op een aantal aspecten in.

14.30 – 15.30

Lezing voedselbossen | Liesbeth van Bemmel 

Een voedselbos klinkt mooi. Maar wat is een voedselbos eigenlijk? Dat vertelt voedselbostrainer Liesbeth van Bemmel je in deze lezing. Liesbeth heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan bij het opzetten een eigen voedselbos: Voedselbos Benthuizen

15.30 – 16.30

Music Performance | Natterjack

Irish influenced accidental world music. 

15.30 – 16.30

Vilten | Viltbeest Viltbeest (Dunja Bonger) maakt al een aantal jaar realistische dierenportretten van wol met de naaldvilt techniek. Op Treefest gaan we natuurlijk bomen en boombladeren naaldvilten. En omdat het herfst is voor de liefhebber eventueel nog andere mooie toepasselijke herfst-items zoals paddenstoelen en egeltjes.

15.30 – 16.30

#3 Bomen planten in het Voedselbos | Eveline de Heij

Onder de bezielende leiding van Eveline de Heij gaan we heel nieuw voedselbos aanleggen. In de praktijk leert men en Eveline heeft ontzettend veel te vertellen. Hier kom je tenslotte voor!

15.00 – 16.00

Wilde Kruiden Safari (English) | Krullen & Kruiden

Tijdens de wilde kruiden safari neemt Thirza je mee in de wondere wereld van de wilde geneeskrachtige planten. Ze vertelt niet alleen welke gezond voor je zijn, maar ook welke je beter kunt laten staan. 

Na de safari maken we een roomspray gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

16.00 – 17.00

Plantenverhalen en workshop vlierhout bewerken | Annet Breure

Volgens de verhalen leven er allerlei wezens in de bomen. Bij het fluisterbos kun je de stemmen horen, van de wind door de bladeren, van vroeger, van het geheime… Veel verhalen dragen kennis in zich mee over de eigenschappen en het gebruik van de planten en bomen. Na de vertellingen kun je zelf aan de slag om iets moois te maken van hout, zoals een sieraad of een fluitje.

17.00

Sluitingsceremonie | De Droominee

Stand up poetry openings and wrap-ups. Spoken word rituals for the thresholds of life-events. Make sure you re in time for the wrap-up of the day.