Als voedselbank voor bijen help je met het verspreiden van bloemzaad
Fijn dat je wil meehelpen met BIJ-voeren! Inmiddels zijn de aanmeldingen gesloten. Voer de Bij Bij start weer in maart 2025. Wil je op de hoogte blijven? Zet jezelf vast op de interesselijst.
Wat is een Voedselbank voor Bijen?
Als Voedselbank voor Bijen deel jij 20 zakjes inheems bloemzaad uit aan mensen die gaan zaaien. Wil je meer bloemzaad? Bestel het dan in onze webshop. Al het geld dat wij ophalen via onze webshop gaat direct terug naar het creëren van meer biodiversiteit en het ondersteunen van bestuivende insecten.
Wanneer kan ik me aanmelden?
De aanmeldingen zijn gesloten. Voer de Bij Bij start weer in maart 2025.
Waar kan ik inloggen en mijn voedselbank beheren?
Het dashboard voor Voedselbanken is nu gesloten. Heb je je aangemeld als Voedselbank en wil je wijzigingen doorvoeren, contactaanvragen inzien of je bloemzaad voorraad beheren? Dan kun je hier inloggen.
Voor wie is het?
Voor iedereen die iets wil doen in haar/zijn buurt, tuin, balkon voor bestuivende insecten en biodiversiteit. Een kleine moeite met een fleurige afloop!
Hoe weten mensen dat ik een Voedselbank voor Bijen ben?
Je locatie (niet je exacte adres) is zichtbaar op een kaart van Nederland en Vlaanderen. Wij faciliteren het eerste contact per mail tussen jou en iemand die een zakje bloemzaad wil komen halen, daarna kun je zelf een afspraak maken. Zorg dat je goed bereikbaar bent en snel reageert op een vraag.
Hoe werkt het bloemzaad ophalen?
Je ontvangt mailtjes van mensen uit de buurt die graag een zakje bloemzaad willen ophalen. Jij maakt een afspraak en geeft ze 1 zakje bloemzaad. Voor de ideale maximale buzz willen we dat elke Voedselbank voor Bijen door 19 buurtgenoten wordt bezocht. Want je houdt natuurlijk 1 zakje om zelf te zaaien.
Wat zit er in mijn voedselbankpakket voor Bijen?
pakket voor Bijen?
20 zakjes gratis inheems gifvrij bloemzaad.
2 zakjes Pukka tee
1 poster voor in het raam
Uitleg brief
Wanneer kan ik mijn pakket verwachten?
Tussen 4 en 10 april worden de pakketten verzonden.
Vanaf wanneer nemen mensen contact met mij op?
Vanaf 11 april is het mogelijk om contact op te nemen met de voedselbanken. Tussen 11 april en 22 april worden de zaadjes uitgedeeld.
Waar kan ik de crowdfunding pagina vinden van de voer de bij bij campagne?
Die vind je hier.
Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Is mijn inschrijving wel goed gegaan?
Mail je gegevens naar helpdesk@thepollinators.org en laat weten dat je geen bevestigingsmail hebt ontvangen. Wij gaan het voor je checken!
Ik wil mijn ophaaladres wijzigen, hoe doe ik dat?
Log in, ga naar mijn Voedselbank voor Bijen, klik dan op ‘profiel beheren’ en pas je ophaaladres aan.
Ik wil mijn netwerk laten weten dat ik een Voedselbank voor Bijen ben. Hebben jullie materiaal dat ik kan delen?
Zeker, om iedereen te laten weten dat ze bij jou inheems bloemzaad kunnen ophalen, hebben we posters die je voor je raam kunt hangen, afbeeldingen die je kunt delen op social media en handige teksten die je kunt gebruiken voor het delen van het nieuws. Download het allemaal via onze social kit. Spread the buzz!
Wat moet ik nog meer doen?
Het is de bedoeling dat je actief meehelpt met de buzz! Wees creatief en actief. Benader je lokale krant, deel het in de buurtapp, zet het op je social media, hang een poster op. Wij sturen je te zijner tijd afbeeldingen en tekst ter inspiratie. Hoe meer mensen te horen krijgen over biodiversiteit en bestuivers, en ook iets kunnen doen, hoe beter!
Welke zaadmix ontvang ik?
Een inheemse mix van de Cruydt-Hoeck en die bestaat uit een selectie van zaden: duizendblad, bolderik, valse kamille, gele kamille, gewoon barbarakruid, grijskruid, karwij, korenbloem, knoopkruid, wilde cichorei, wilde peen, grote kaardenbol, slangenkruid, gele ganzenbloem, sint-janskruid, gewoon biggenkruid, beemdkroon, vertakte leeuwentand, gewone margriet, vlasbekje, gewone rolklaver, grote kattenstaart, muskuskaasjeskruid, echte kamille, witte honingklaver, citroengele honingklaver, middelste teunisbloem, grote teunisbloem, wilde marjolein, grote klaproos, veldsalie, dagkoekoeksbloem, avondkoekoeksbloem, blaassilene, herik, rode klaver, reukeloze kamille, lange ereprijs, bonte wikke.
Inhoud van 1 zakje: 2 gram, goed voor 2m2.