Dit jaar openen The Pollinators weer de voedselbanken voor bijen. Maar liefst 1500 verspreid over Nederland. Iedereen kan voedselbank (dit jaar ook basisscholen) worden en wij zorgen voor de ‘zaaduitdeelpakketten’ om de hongerige bijen bij te voeren.

Op 22 april Nationale Zaaidag gaan we dan met tienduizenden mensen tegelijk biologische bloemen zaaien; In tuinen, balkonnetjes, dakterrassen, en boomspiegels.

Dit is mogelijk door een coalitie van bedrijven die de campagne mede mogelijk maken. Wordt jij met je bedrijf onderdeel van de Nationale Zaaicoalitie? Kijk hier

sluit je aan

Wij willen dat 100 bedrijven zich aansluiten bij de Nationale Zaaicoalitie. Samen zetten we biodiversiteit op de kaart en maken we het mogelijk dat honderdduizenden burgers op een laagdrempelige manier actief betrokken worden bij het belang van bestuivers.

wie zijn we?

The Pollinators zetten zich al jaren in voor meer voedsel voor bestuivers en meer biodiversiteit.

Bestuivende insecten zijn cruciaal voor gezonde ecosystemen en daarom willen we zo veel mogelijk mensen betrekken bij het beschermen van deze kleine maar belangrijke wezens.

Bestuivende soorten hebben het momenteel moeilijk. En dat terwijl ze onmisbaar zijn in onze voedselketen: meer dan 70% van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door bijen en aanverwante insecten. Hoog tijd om ze een handje te helpen dus. En dat kan! Door te zorgen voor een constant aanbod van voedsel zijn ze beter in staat te overleven. Het zaaien van bloemen helpt de bijen dus direct. Daarom vormen we in aanloop naar 22 april(Nationale Zaaidag) de grootste bijencoalitie van Nederland.

22 april is het Nationale Zaaidag
Een initiatief van De Bijenstichting

sow seeds
save bees