Bezige bijtjes!
Wat doen we?

We mobiliseren, activeren en organiseren. Alles met het doel om te zorgen voor een gezonde leefomgeving voor belangrijke bestuivers.

Onze speerpunten zijn landschapsherstel en de bescherming van bestuivende insecten. Bijen, hommels, vlinders, kevers gedijen in een gezonde leefomgeving. Die leefomgeving kunnen we al veranderen met een klein gebaar. We zaaien bloemen of we planten een boom. Daar begint ook bewustwording over biodiversiteit en begint een andere relatie met onze natuurlijke omgeving. Zo ontstaat verandering.

The Pollinators hebben een grote voorjaars- en een grote najaarscampagne. 

In het voorjaar voeren we de Bij bij met de Voer de Bij Bij campagne. Heel Nederland zaait bloemen. Een klein gebaar met bloemige gevolgen.

In de herfst is het TREEVEMBER en zetten we voedselbossen in het zonnetje. Want voedselbossen zijn de ultieme plek om in te vertoeven als bestuiver. En natuurlijk ook als mens. Natuur, biodiversiteit en voedselproductie gaan hand in hand.

Daarnaast zijn we nog met van alles en nog wat bezig. Net als bezige bijtjes!

Voer de BIJ BIJ
Elk jaar op 22 april voeren we de Bij Bij! We openen Voedselbanken voor Bijen die gratis inheems bloemzaad uitdelen. Iedereen kan zo meezaaien in tuin en op balkon. De campagne wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Zaaicoalitie. Zaai je mee?

November is TREEVEMBER!
Een maand vol met boom-activiteiten. Tijdens TREEVEMBER is er oa Tree Fest; Het (voedselbos) bomenplantfestival met leerzame workshops, kunst, muziek en natuurlijk bomen planten. Elk weekend op een andere locatie in het land. Plant je mee?

Naast deze campagnes doen The Pollinators nog veel meer. We hebben een Podcast. We koppelen lokale initiatieven aan elkaar, zodat er kruisbestuiving en kennisdeling plaatsvindt; we organiseren lezingen en filmvertoningen; we leggen in samenwerking met ecologische hoveniers ‘pollinator paradises’ aan; en we organiseren workshops, clinics en vrijwilligersdagen voor bedrijven via de Pollinator Academy. Ook schromen we zo nu en dan ook het lobby-werk niet en proberen we Den Haag en Brussel te bewegen zich harder in te zetten voor bijen en biodiversiteit. 

Speciaal voor onze partners en elke organisatie die een natuurervaring wil, kunnen wij een bij-zondere dag organiseren. Teambuilding, afscheid van een collega, of het jaarlijkse afdelingsuitje. Wij nemen je graag mee het voedselbos in of een potje bloembommen maken. Mail ons voor de mogelijkheden.

Handen uit de mouwen! Ga mee het voedselbos in of boek een workshop zaadbommen maken. Wij kunnen dat organiseren voor je

We houden van kunst! Samen met kunstenaars maken we de coolste shizzle waar je gelijk ons werk mee steunt.

Omdat je over bestuivers en alles wat daar mee te maken heeft eindeloos kunt praten is er… The Pollinator Podcast!

Plotsklaps realiseerde we ons hoe uiterst serieus het verdwijnen van bestuivende insecten is. We moesten iets doen!