wat doen we

We mobiliseren, activeren en organiseren. Alles met het doel om te zorgen voor een gezonde leefomgeving voor belangrijke bestuivers.

Tijdens het jaar kennen we twee campagnes: in het voorjaar de ‘Voer de bij bij’ campagne en in het najaar ‘Treevember’. Bij ‘Voer de bij bij’ staat voedsel voor bestuivende soorten centraal en richten we ons met name op de verspreiding van biologische, inheemse bloemsoorten. In het najaar tijdens Treevember staat de ontwikkeling van voedselbossen centraal, omdat deze een prachtige leefomgeving creëren, niet alleen voor bestuivende soorten en voor de mens, maar ook voor alles wat er in de bodem leeft. 

Naast deze campagnes doen The Pollinators nog veel meer. We hebben een Podcast. We koppelen lokale initiatieven aan elkaar, zodat er kruisbestuiving en kennisdeling plaatsvindt; we organiseren lezingen en filmvertoningen; we leggen in samenwerking met ecologische hoveniers ‘pollinator paradises’ aan; en we organiseren workshops, clinics en vrijwilligersdagen voor bedrijven via de Pollinator Academy. Ook schromen we zo nu en dan ook het lobby-werk niet en proberen we Den Haag en Brussel te bewegen zich harder in te zetten voor bijen en biodiversiteit.