We zijn bezige bijtjes!

We mobiliseren, activeren en organiseren. Alles met het doel om te zorgen voor een gezonde leefomgeving voor belangrijke bestuivers.

Tijdens het jaar kennen we twee campagnes: in het voorjaar de ‘Voer de bij bij’ campagne en in het najaar ‘Treevember’. Bij ‘Voer de bij bij’ staat voedsel voor bestuivende soorten centraal en richten we ons met name op de verspreiding van biologische, inheemse bloemsoorten. In het najaar tijdens Treevember staat de ontwikkeling van voedselbossen centraal, omdat deze een prachtige leefomgeving creëren, niet alleen voor bestuivende soorten en voor de mens, maar ook voor alles wat er in de bodem leeft. 

Naast deze campagnes doen The Pollinators nog veel meer. We hebben een Podcast. We koppelen lokale initiatieven aan elkaar, zodat er kruisbestuiving en kennisdeling plaatsvindt; we organiseren lezingen en filmvertoningen; we leggen in samenwerking met ecologische hoveniers ‘pollinator paradises’ aan; en we organiseren workshops, clinics en vrijwilligersdagen voor bedrijven via de Pollinator Academy. Ook schromen we zo nu en dan ook het lobby-werk niet en proberen we Den Haag en Brussel te bewegen zich harder in te zetten voor bijen en biodiversiteit. 

Speciaal voor onze partners en elke organisatie die een natuurervaring wil, kunnen wij een bij-zondere dag organiseren. Teambuilding, afscheid van een collega, of het jaarlijkse afdelingsuitje. Wij nemen je graag mee het voedselbos in of een potje bloembommen maken. Mail ons voor de mogelijkheden.

Zaaien op de Dag van de Aarde
Dat is elk jaar op 22 april en dan voeren we de Bij Bij! We openen Voedselbanken voor Bijen die gratis inheems bloemzaad uitdelen. Iedereen kan zo meezaaien in tuin en op balkon. De campagne wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Zaaicoalitie. Zaai je mee?

November is Treevember!
Een maand vol met boom-activiteiten. Tijdens Treevember is er oa Tree Fest; Het (voedselbos) bomenplantfestival met leerzame workshops, kunst, muziek en natuurlijk bomen planten. Elk weekend op een andere locatie in het land.

Handen uit de mouwen! Ga mee het voedselbos in. Wij organiseren een bij-zondere natuurervaring voor groepen.

We houden van kunst! Samen met kunstenaars maken we de coolste shizzle waar je gelijk ons werk mee steunt.

Omdat je over bestuivers en alles wat daar mee te maken heeft eindeloos kunt praten is er… The Pollinator Podcast!