Bezige bijtjes!
Wat doen we?

We mobiliseren, activeren en organiseren. Alles met het doel om te zorgen voor een gezonde leefomgeving voor belangrijke bestuivers.

Onze speerpunten zijn landschapsherstel en de bescherming van bestuivende insecten. Bijen, hommels, vlinders, kevers gedijen in een gezonde leefomgeving. Die leefomgeving kunnen we al veranderen met een klein gebaar. We zaaien bloemen of we planten een boom. Daar begint ook bewustwording over biodiversiteit en begint een andere relatie met onze natuurlijke omgeving. Zo ontstaat verandering.

The Pollinators hebben een grote voorjaars- en een grote najaarscampagne. 

In het voorjaar voeren we de Bij bij met de Voer de Bij Bij campagne. Heel Nederland zaait bloemen. Een klein gebaar met bloemige gevolgen.

In de herfst is het TREEVEMBER en zetten we voedselbossen in het zonnetje. Want voedselbossen zijn de ultieme plek om in te vertoeven als bestuiver. En natuurlijk ook als mens. Natuur, biodiversiteit en voedselproductie gaan hand in hand.

Daarnaast zijn we nog met van alles en nog wat bezig. Net als bezige bijtjes!

Voer de BIJ BIJ
Elk jaar op 22 april voeren we de Bij Bij! We openen Voedselbanken voor Bijen die gratis inheems bloemzaad uitdelen. Iedereen kan zo meezaaien in tuin en op balkon. De campagne wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Zaaicoalitie. Zaai je mee?

November is TREEVEMBER!
Een maand vol met boom-activiteiten. Tijdens TREEVEMBER is er oa Tree Fest; Het (voedselbos) bomenplantfestival met leerzame workshops, kunst, muziek en natuurlijk bomen planten. Elk weekend op een andere locatie in het land. Plant je mee?

Naast deze campagnes doen The Pollinators nog veel meer. We hebben een Podcast. We koppelen lokale initiatieven aan elkaar, zodat er kruisbestuiving en kennisdeling plaatsvindt; we organiseren lezingen en filmvertoningen; we leggen in samenwerking met ecologische hoveniers ‘pollinator paradises’ aan; en we organiseren workshops, clinics en vrijwilligersdagen voor bedrijven via de Pollinator Academy. Ook schromen we zo nu en dan ook het lobby-werk niet en proberen we Den Haag en Brussel te bewegen zich harder in te zetten voor bijen en biodiversiteit. 

Speciaal voor onze partners en elke organisatie die een natuurervaring wil, kunnen wij een bij-zondere dag organiseren. Teambuilding, afscheid van een collega, of het jaarlijkse afdelingsuitje. Wij nemen je graag mee het voedselbos in of een potje bloembommen maken. Mail ons voor de mogelijkheden.

Handen uit de mouwen! Ga mee het voedselbos in of boek een workshop zaadbommen maken. Wij kunnen dat organiseren voor je

We houden van kunst! Samen met kunstenaars maken we de coolste shizzle waar je gelijk ons werk mee steunt.

Omdat je over bestuivers en alles wat daar mee te maken heeft eindeloos kunt praten is er… The Pollinator Podcast!

Geschiedenis van het Pollineren

Plotsklaps realiseerde we ons hoe uiterst serieus het verdwijnen van bestuivende insecten is. We moesten iets doen!

 • 14/09/22 Film Premiere In Onze Natuur

  We draaiden een inspirerend programma bij filmtheater LantarenVenster in Rotterdam waar de verhouding tussen mens en natuur centraal stond. Het was de primeur vande film In Onze Natuur van filmmakers Jorick Buurstra en Bastiaan de Haas.
 • 22/04/22 VOER DE BIJ BIJ

  Meer dan 1500 voedselbanken deden mee met het uitdelen van inheems bloemzaad door heel het land. Meer dan 40 partnerorganisaties, verenigd in de Nationale Zaaicoalitie – maakten de campagne mogelijk en zaaiden mee. Alles bij elkaar goed voor honderdduizenden vierkante meters ingezaaide aarde.
 • 09/03/22 Natuurhuisje doet mee

  Net als The Pollinators maakt Natuurhuisje zich hard voor meer biodiversiteit. Daarom zijn ze strategisch partner geworden. Wij blij en de bij blij! Door onze strategische partners kunnen wij langzaam maar zeker bouwen aan de leukste en grootste beweging voor bestuivers.
 • 01/12/21 NOVEMBER is TREEVEMBER

  De maand met aandacht voor agroforestry en voedselbossen. Want voedselbossen zijn de bo(o)m. We gaven de voedselbossenbeweging een ferme duw in de rug en organiseerde Tree Fest's bomenplantfestivals en publiceerde Het Supertoffe Voedselbossenboekje.
 • 26/10/21 Lancering Pollinator Podcast

  Omdat je over bestuivers en alles wat daar mee te maken heeft eindeloos kunt praten is er vanaf nu… de Pollinator Podcast! Hier zoemen we er op los en kruisbestuiven we dat het een aard heeft. We praten met mensen die hun hart verloren hebben aan vlinders of bijen en er alles over weten
 • 21/09/21 Zoemen met Dave Goulson

  We zijn altijd onwijs blij met aandacht voor bestuivers. Maar nu zijn we zelfs extra blij, omdat we Dave Goulson hebben weten te strikken om de bevindingen uit zijn nieuwe boek met ons te delen.
 • 22/05/21 ARTWORK

  We houden van Art en geloven dat het een manier is om mensen dichterbij een onderwerp te brengen. The Pollinators werken graag samen met artiesten. Hier tekent Jamie Nee ter ere van de internationale Dag van de Biodiversiteit.
 • 07/11/18 TREE FEST

  De allereerste Tree Fest vond plaats. Voedselbos Amsterdam werd in 1 dag aangelegd door een grote zwerm Pollinators. Tree Fest is het bomenplantfestival voor iedereen.
 • 01/11/17 BLOEMBOLLEN

  Bij de Tweede Kamer deelde we samen met andere natuurliefhebbers bollen uit.
 • 09/05/17 de ontfermberm

  The Pollinators ontfermen zich over de berm. Want daar kan het beginnen.
 • 22/04/17 Nationale Zaaidag 2017

  Voor het allereerst zoemde de zaaikaravaan door de lage landen. Op 4 plekken werd met veel buzz gezaaid door pollinators. Blijf zaaien is het motto!
 • 08/03/16 Oprichting The Pollinators

  Er moet meer aandacht voor bestuivende insecten komen want dit gaat niet goed!
14/09/2222/04/2209/03/2201/12/2126/10/2121/09/2122/05/2107/11/1801/11/1709/05/1722/04/1708/03/16