Close

Tree fest

De wereld heeft meer bomen nodig! The Pollinators organiseerden daarom in 2018 en 2019 het Tree Fest. Een dag vol leerzame workshops, kunst, muziek en natuurlijk bomen planten.

Bomen spelen een belangrijke rol in onze leefomgeving. Ze gaan klimaatverandering tegen door CO2 op te slaan. Ze zorgen voor schonere lucht, verrijken het bodemleven en verkoelen de stad. Maar dat niet alleen; ze spelen ook een grote rol als het gaat om de bevordering van biodiversiteit en kunnen ons zelfs van voedsel voorzien. Maar.. dan moeten er wel véél meer bomen geplant worden, bij voorkeur in grote variëteit. Dat is precies wat The Pollinators van plan zijn.

Initiatiefnemer Tom van de Beek: “tijdens de eerste editie van Tree Fest werd het voedselbos in MijnStadstuin Amsterdam uitgebreid met 500 bomen van divers pluimage. Bovendien werden er nog eens 500 bomen aan de organisatie Greenpop in Zuid-Afrika gedoneerd. In 2019 werden het er meer en planten we 1500 bomen onder de rook van Rotterdam. Met elkaar welteverstaan, want niets geeft zoveel voldoening als samen een boom planten”.

Naast het planten van bomen stond het Tree Fest bol van aanverwante activiteiten. Er zijn gedurende de dag verschillende workshops, sprekers, muzikale acts, films en andere (familie)activiteiten te doen.

Tree Fest 2019 Foto's

The Pollinators
Join The
Pollinators
Blijf
Up2DATE
Lever Hier een bijdrage!