over ons

Welkom bij The Pollinators. Wij bestaan sinds 2016 en zetten ons in voor het welzijn van bestuivende soorten en het vergoten van biodiversiteit. Doe je mee?

De wereld veranderen doe je door stil te staan bij het kleine. Aandacht te schenken aan je omgeving. Kijken naar de prachtige samenhang van elementen die het leven mogelijk maken.   

Samen met een snel groeiende community van burgers, bedrijven en lokale initiatieven organiseren we uiteenlopende campagnes en activiteiten om dit voor elkaar te krijgen. Zo deden al meer dan 100 organisaties – klein en groot – mee aan onze campagnes, verdubbelt het aantal ‘voedselbanken voor bijen’ jaarlijks en is onze community al meer dan 25 duizend man sterk. Ook weten steeds meer vrijwilligers de weg naar The Pollinators te vinden. Uiteindelijk zijn we allemaal ‘pollinators’, dus laten we heel Nederland bestuiven, zodat 17 miljoen mensen in actie komen voor een bloemrijke en gezonde leefomgeving.

The Pollinators zijn lid van 1% for the Planet. Dit wereldwijde platform koppelt bedrijven aan non-profits. Deelnemende bedrijven stellen 1% van hun omzet beschikbaar voor ‘de goede zaak’. 

Pollinators team

De zwerm van The Pollinators bestaat uit een vaste groep mensen met daaromheen een grote groep vrijwilligers en freelancers. Hier zie je het kernteam. Wil je ook voor of met The Pollinators werken? Daar staan we altijd voor open. Mail ons.

Jan van Betten
jan@thepollinators.org
Tosca van der Wouden
tosca@thepollinators.org
Joost van Beek
joost@thepollinators.org
Tom van de Beek
tom@thepollinators.org
Marjolein Moeijes
marjolein@thepollinators.org

Giorgia, Shirley, Sophie en Noor

Bij The Pollinators is altijd plek voor een maatschappelijke stage, voor vrijwilligerswerk en voor een afstudeeronderzoek voor studenten van een hogeschool of universiteit.

Elk jaar doen we mee met het Fair Future Generator (FFG) project van Milieudefensie. Dat is een maatschappelijke diensttijd voor jongeren. We zijn hartstikke blij met Fair Future Generators Sophie en Noor. Naast hun tijd bij The Pollinators gaan ze ook meerdere malen op trainingsweekenden. 
Daarnaast hebben we nog Shirley en Giorgia van de Erasmus Universiteit die hun minor bij ons doen. 

Wil jij ook FFG worden? Kijk hier. Elk jaar zijn er twee periodes.