This is some text inside of a div block.
Close
1
Nov

Treevember

November is... Treevember! Tijdens Treevember brengen we een ode aan de boom. Bomen zijn immers niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook essentieel voor het welzijn van de planeet. Ze zorgen voor verkoeling, maken de bodem gezond, slaan CO2 op, creëren meer biodiversiteit én leveren voedsel voor dier en mens.

Wat houdt Treevember in?

Wat kun je tijdens Treevember zoal doen? Nou, naast bomen knuffelen, erin klimmen, of er naar kijken kun je ze natuurlijk ook planten. Wij verspreiden in samenwerking met Blossombs en met advies van Staatsbosbeheer speciale boombommetjes door het land. Deze kun je afhalen bij de 150 zogenaamde 'boombombeheerders'.

Daarnaast hebben veel voedselbossen Treevember ingepland voor de aanplant van bomen en het onderhoud van het bos. Zij kunnen daar wel de nodige hulp bij gebruiken en organiseren bijvoorbeeld vrijwilligersdagen. Wij hebben de activiteiten van de voedselbossen online verzameld en roepen iedereen op die óók graag aan de slag wil en zin heeft om in Treevember de laarzen weer eens aan te trekken zich te melden bij het dichtstbijzijnde voedselbos.

Laten we samen van Treevember een begrip maken. Doe mee, plant mee!

Wil je meer weten? Kijk op Treevember.nl voor alle informatie.

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze acties voor bijen en andere bestuivers!

Yes, ik wil de nieuwsbrief

Agenda