Close

Over ons

Wij zijn The Pollinators. Wij streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. Dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar.

Hoe zetten The Pollinators zich in voor bestuivers?
Om goed te leven hebben bestuivers voldoende, gevarieerd en gifvrij voedsel nodig. Ook nestelplekken zijn belangrijk. Wij willen graag dat zoveel mogelijk mensen dit weten, maar ook dat er actie ondernomen wordt. Daarom:

- Organiseren we ludieke acties
- Activeren we mensen om zelf aan de slag te gaan
- Zetten we lokale initiatieven in het zonnetje
- Verbinden we partijen die onze missie delen

Zo vormen we een betrokken en bevlogen community van ‘pollinators’. Meedoen? Laat het ons weten

Wat hebben The Pollinators al gedaan?
In 2017 gingen we voor het eerst echt aan de slag. Het was direct een bevlogen jaar met een hoop activiteiten, zoals:

- De Nationale Zaaidag op 22 april
- Een najaars-tour met 25.000 biologische bloembollen
- Het Grote Bestuiversdiner met al onze bestuivingspartners

In 2018 gingen tijdens de Nationale Zaaidag 2500 mensen met onze zaden aan de slag. Een hoop bestuiversvoer dus!

Ook organiseerden we dat jaar voor het eerst Tree Fest: een dag vol workshops en kunst waar ruim 500 bomen werden geplant in het voedselbos van MijnStadstuin in Amsterdam.

In 2019 starten we 500 Voedselbanken voor Bijen. We deelden met deze actie samen met onze community biologische zaden uit die goed zijn voor miljoenen bloemen. Deze actie werd mede mogelijk gemaakt door onze Nationale Zaaicoalitie van partijen die zich in willen zetten voor behoud van biodiversiteit.

Op onze bestuiversblog lees je meer over wat we al ondernomen hebben. En ook voor dit jaar staat er alweer een hoop in de steigers. Bekijk onze agenda om op de hoogte te blijven.

Wie zijn The Pollinators?
The Pollinators is een initiatief van The Tipping Point in samenwerking met Nudge. Eind 2016 gingen we van start, samen met hoofdsponsor de Bijenkorf. Inmiddels zijn meer dan twintig lokale initiatieven aangesloten. Deel je onze missie? Dan hebben we jou er graag bij. Meld je aan!

Partners
Het werk dat we tot nu toe hebben gedaan is mede mogelijk gemaakt door een aantal toffe bedrijven. Benieuwd wie dat zijn? Bekijk de pagina met onze partners!

Doe een BIJ-drage
The Pollinators een financieel steuntje in de rug geven? Met jouw BIJ-drage kunnen we nog meer zaden uitdelen, bloembollen planten, evenementen organiseren en actie voeren.

Je kunt een BIJ-drage leveren door een vrijwillige bijdrage te doen!

Of door een bedrag over te maken naar:
ANBI stichting The Tipping Point
NL14TRIO 0390465720
o.v.v The Pollinators

Zoemend bedankt!

The Pollinators
Join The
Pollinators
Blijf
Up2DATE
Lever Hier een bijdrage!