De hele maand november

Is Treevember

Treevember: dé maand waarin bomen en  voedselbossen in de spotlights staan. Een voedselbos is ideaal voor bestuivende insecten en toont hoe voedselproductie en biodiversiteit kunnen samengaan. Daar zijn we bij The Pollinators groot fan van. 

Daarom gaan we door heel Nederland en België bomen planten en crowdfunden om de voedselbossen letterlijk te helpen groeien! Ook staan er diverse events gepland.

hoe kan ik meedoen?

Ga het voedselbos in

Ga mee het voedselbos in en help mee met planten, krijg een rondleiding en leer meer over het voedselbos. Vind een voedselbos bij jou in de buurt!

 

Bedrijfsuitje

Wil je met jouw bedrijf / organisatie het voedselbos in en Treevember steunen? De ideale team building activiteit! Wij beloven je vieze handen, een leeg hoofd en een volle buik.

 

steun treevember

Steun de groei van de voedselbossenbeweging in Nederland en België door aan jouw favoriete voedselbos te doneren. Alle kleine beetjes helpen!

 

Wat zijn voedselbossen?

Een voedselbos is een voedselproducerend stukje bos. Het wordt door mensen aangelegd, maar omdat een natuurlijk ecosysteem nagebootst wordt, kan een voedselbos binnen een aantal jaren bijna zelfvoorzienend zijn. Met de juiste zorg en kennis is er is dan bijna geen menselijke input meer nodig. Bovendien biedt het veel voedsel, voor mensen én onze bestuivende vrienden.

Sinds de start van Treevember hebben we...

0

Aan plantgoed geplant in voedselbossen.

Denk aan bomen, struiken, kruiden en nog veel meer.

0

Mensen actief in beweging gebracht

Deze mensen zijn het voedselbos in gegaan om bomen te planten en/of hebben gedoneerd.

Dit was Treevember 2023

80.839 euro opgehaald

Elke euro wordt direct gestoken in plantgoed om zo Nederland en België een stuk groener te maken.

69 plant-events

 

Voedselbossen door heel NL & België organiseerde succesvolle events waarbij iedereen kon helpen planten.

50 voedsel-bossen

Groot en klein, maar liefst 50 voedselbossen deden mee aan de grote Treevember crowdfunding campagne.

DIT IS TREEVEMBER

Waarom bestaat Treevember en wat doen we precies? Voor wie is het en kun jij ook meedoen? We beantwoorden al je prangende vragen in deze video. 

Voedselbossenkaravaan

We gingen natuurlijk zelf ook op pad en bezochten een aantal voedselbossen die meededen aan Treevember.

Treevember is een initiatief van The Pollinators. Zo helpen we mee om de voedselbossen beweging groter te maken. We vieren wat er al is en we laten mensen kennis maken met hoe het anders kan. We creëren momentum voor burger, boer, bedrijf en overheid.

TREES HAVE THE RIGHT TO FOREST

JOIN THE TREEVOLUTION