TREEVEMBER

Vergroot de biodiversiteit, help bestuivende soorten, transformeer de landbouw. Vier het leven en plant met elkaar bomen in de voedselbossen die meedoen aan Treevember!

Hoe tof zou het zijn als de maand november bij alle Nederlanders bekend staat als dé maand om bomen te gaan planten en dat we november steevast Treevember gaan noemen? Met dat in het achterhoofd startten The Pollinators vorig jaar met de activiteiten rondom het planten van bomen. Dit als uitbreiding op het Tree Fest, dat in 2018 in Amsterdam en in 2019 in Rotterdam werd georganiseerd en waarbij al duizenden bomen werden geplant in de voedselbossen aldaar. Dit jaar organiseren we tijdens Treevember  vier keer een Tree Fest, maar ook meewerkdagen in verschillende voedselbossen door het land.

Waarom Treevember?

Het is tijd voor een ode aan de boom. Bomen zijn immers niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook essentieel voor het welzijn van de planeet. Ze zorgen voor verkoeling en schaduw, helpen de bodem gezond te houden, slaan CO₂ op, bevorderen biodiversiteit én leveren voedsel voor dier en mens. Voedselbossen combineren bovengenoemde eigenschappen en staan daarom wat ons betreft vól in de spotlights in Treevember.

Maar we vinden het ook belangrijk dat we als sociale wezens met elkaar zijn, samen creëren, samen genieten van kunst en muziek, samen leren en samen de natuur beleven. Vandaar Tree Fest: een festival waar je niet vandaan komt voordat je handen de aarde in zijn geweest. Kijk snel waar je aan de slag kan en wat je nog meer kunt doen tijdens Treevember.

‘Er moeten méér Tree Fests komen!’ ~ Prof. Dr. Matthijs Schouten

TREE FESTs in Nederland

Iedereen kan bomen planten en dat doen we met z’n allen. Daarom is er Tree Fest. Een bomenplantfestival op één dag op één locatie met leerzame workshops, kunst, muziek en natuurlijk bomen planten. Kijk voor een Tree Fest bij jou in de buurt. Plant je mee?

7

Treevember

2021

voedselbos
Amsterdam

Van 11.00-19.00
Toegang €10,- pp

13

Treevember

2021

Pluk!
Den Haag

Van 10.00-18.00
Toegang €10,- pp

20

Treevember

2021

voedselbos droevendaal

Van 10.00-18.00
Toegang €10,- pp

27

Treevember

2021

Leuker
voedselbos

Van 10.00-18.00
Toegang €7,50 pp

Support treevember

Maak Treevember samen met ons mede mogelijk. Naast het groeiende netwerk van lokale (voedselbos)organisaties werken we samen met veel verschillende bedrijven en organisaties zoals Greenchoice, de Bijenkorf en Pukka thee. Met hetzelfde doel, namelijk het creëren van een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. 

 

the pollinators

Treevember is in het leven geroepen door The Pollinators. Dit snel groeiende collectief van betrokken burgers en bedrijven zet zich in voor het welzijn van bestuivende soorten en voor het herstel van biodiversiteit. The Pollinators zijn gestart in 2016 en hebben via in het oog springende campagnes al vele tienduizenden mensen bewogen om zich in te zetten voor bestuivers en biodiversiteit. Het planten van (veel meer) bomen en vooral een grote variatie daaraan helpt enorm om de doelstellingen van The Pollinators te bewerkstelligen. Hierbij is een grote rol weggelegd voor agroforestry, regeneratieve landbouw, of hoe The Pollinators het meestal noemen: voedselbossen.

agenda: HELP MEE IN HET VOEDSELBOS

In de maand Treevember kun je door heel het land meehelpen bij een voedselbos. Een laagdrempelige manier om eens kennis te maken met een voedselbos en te horen hoe het allemaal werkt. Werkzaamheden die zoal te doen zijn bij een voedselbos deze maand zijn onder andere bomen aanplanten, snoeien en paadjes maken in het voedselbos. 

Hieronder vind je de agenda die deze maand nog meer wordt aangevuld. Klik op een activiteit en meld je direct aan via het voedselbos zelf. Je bent lekker buiten, leert over biodiversiteit, voedselproductie en het is nog gezellig ook! 

05-11:

Voedselbos Amsterdam

Vrijdag 5 november
Van 10.00-13.00
Locatie: Amsterdam, MijnStadstuin
Lees Meer >
Meld je aan bij Friso via email >

06-11:

Voedselbos De Langhe Laere

Zaterdag 6 november
Van 10.00-16.00
Locatie: Zeeland, Nieuw-En Sint Joosland
Lees Meer >
Meld je aan bij Wobby Langelaar via email >

07-11:

Voedselbos Okkerheide

Zondag 7 november
Van 10.00-12.00
Locatie: Leiden
Lees Meer >
Meld je aan bij Tim via email >

07-11:

Voedselbos t'Mortelke

Bij Voedselbos T’Mortelke in Valkenswaard gaan tijdens Treevember 500 bomen de grond in. Ze kunnen alle hulp goed gebruiken.
Lees Meer >
Meld je aan bij Kyara Smit via email >

12-11:

Voedselbos Amsterdam

Vrijdag 12 november
Van 10.00-13.00
Locatie: Amsterdam, MijnStadstuin
Lees Meer >
Meld je aan bij Friso via email >

TREES ARE POEMS

THE EARTH WRITES

UPON THE SKY

– Kahlil Gibran

IMPRESSION

Een voorproefje van voorgaande edities. Zo kom je alvast in de stemming. 

TREES HAVE THE RIGHT TO FOREST

JOIN THE TREEVOLUTION

Treevember wordt mede mogelijk gemaakt door: