De hele maand november

Is Treevember

Treevember: dé maand waarin bomen en  voedselbossen in de spotlights staan. Een voedselbos is ideaal voor bestuivende insecten en toont hoe voedselproductie en biodiversiteit kunnen samengaan. Daar zijn we bij The Pollinators groot fan van. 

Daarom gaan we door heel Nederland en België bomen planten en crowdfunden om de voedselbossen letterlijk te helpen groeien! Ook staan er diverse events gepland.

hoe kan ik meedoen?

Ga het voedselbos in

Ga mee het voedselbos in en help mee met planten, krijg een rondleiding en leer meer over het voedselbos. Vind een voedselbos bij jou in de buurt!

 

Bedrijfsuitje

Wil je met jouw bedrijf / organisatie het voedselbos in en Treevember steunen? De ideale team building activiteit! Wij beloven je vieze handen, een leeg hoofd en een volle buik.

 

steun treevember

Steun de groei van de voedselbossenbeweging in Nederland en België door aan jouw favoriete voedselbos te doneren. Alle kleine beetjes helpen!

 

Uitgelichte Activiteiten

25 november
Treefest on tour

Dit jaar bezoeken The Pollinators meerdere voedselbossen in de maand Treevember en nemen Tree Fest mee. Op 25 november sluiten we Treevember in stijl af bij het Houts Voedselbos. Er zijn workshops, muziek en natuurlijk een heleboel bomen om te planten! 

 

Terugblik:
Treevember Kick-off

Treevember is al bijna ten einde, dus blikken we graag terug op al het moois van deze maand. Lees meer over de Treevember Kick-Off in voedselbos Droevendaal in Wageningen. Daar plantten we onze eerste Treevember boom! 

Wat zijn voedselbossen?

Een voedselbos is een voedselproducerend stukje bos. Het wordt door mensen aangelegd, maar omdat een natuurlijk ecosysteem nagebootst wordt, kan een voedselbos binnen een aantal jaren bijna zelfvoorzienend zijn. Met de juiste zorg en kennis is er is dan bijna geen menselijke input meer nodig. Bovendien biedt het veel voedsel, voor mensen én onze bestuivende vrienden.

Wat deden we allemaal in 2022?

0

Nieuwe aanplant in voedselbossen

5932 bomen, 6620 struiken, 2266 kruiden div.

0

Mensen hebben actief meegeholpen

Zijn het voedselbos in gegaan en hebben bomen geplant en gedoneerd.

15028 nieuwe aanplant

Het totale aantal nieuwe bomen, struiken, kruiden in voedselbossen in Nederland en België

1 crowdfunding-campagne

Voedselbossen gingen crowdfunden en wij gaven dankzij Natuurhuisje iedereen de eerste 500,-

53 voedsel-bossen

Organiseerden een activiteit in het voedselbos en trokken bezoekers uit de omgeving.

Tree Fest

Bomen planten is een feest. Daarom is er Tree Fest. Het bomenplantfestival voor iedereen. In 2022 vond het plaats bij Green Heart Nature Farm in Geffen.

Voedselbossenkaravaan

We gingen natuurlijk zelf ook op pad en bezochten een aantal voedselbossen die meededen aan Treevember.

Treevember is een initiatief van The Pollinators. Zo helpen we mee om de voedselbossen beweging groter te maken. We vieren wat er al is en we laten mensen kennis maken met hoe het anders kan. We creëren momentum voor burger, boer, bedrijf en overheid.

TREES HAVE THE RIGHT TO FOREST

JOIN THE TREEVOLUTION