Omdat je over bestuivers en alles wat daar mee te maken heeft eindeloos kunt praten is er vanaf nu… de Pollinator Podcast! Hier zoemen we er op los en kruisbestuiven we dat het een aard heeft. We praten met mensen die hun hart verloren hebben aan vlinders of bijen en er alles over weten. Wetenschappers delen hun laatste bevindingen over het wel en wee in de insectenwereld en we ontmoeten aanpakkers die als beginner gewoon aan de slag zijn gegaan en de mooiste biodiversiteitsparadijsjes hebben gecreëerd. De Pollinator Podcast wordt meestal opgenomen in de Podcastcaravan en verschijnt op onregelmatige basis.

COP15

Dit keer een informatieve over de #COP15, dé top die helemaal in het teken staat van ‘ons’ thema: biodiversiteit. Om het naadje van de kous te weten legden we contact met een van de twee VN jongerenvertegenwoordigers voor het thema Biodoversiteit & Voedsel, Wouter Ubbink.

Cruydt-Hoeck

Het belang van goed Bij-voeren! Sophie sprak met jojanneke en Thijs van Cruydt-hoeck. Kweker en leverancier van inheemse wildeplantenzaden, inheemse planten en ecologisch passende bloemenweidemengsels

nicky castricum

Sophie sprak met Nicky Castricum van Mot uit Mokum in de podcast caravan en filosofeerde over ondernemerschap, vlinders en een groene toekomst. Wil jij meer weten over vlinders, heb jij ooit nagedacht over een groen buurt initiatief? Duik met ons mee in zijn fladderende wereld vol kleur en inspiratie.

Jamie nee

Het concept van afval bestaat niet in de natuur, de mens heeft afval uitgevonden.
Benieuwd hoe dit precies zit? In deze aflevering praat Tom met kunstenaar, activist en zelf omschreven microbioloog Jamie Nee over zijn wormen en waarom een goede grond kwaliteit zo belangrijk is wanneer je voedsel gaat kweken.

Zairah Khan

In deze aflevering gaat Tom in gesprek met permacultuur docent Zairah Khan. Wil je meer leren over de drie basis principes van permacultuur; earth care, people care en future care? Je komt erachter hoe Zairah terecht is gekomen in de wereld van permacultuur en hoe je zelf kan beginnen. Veel luister plezier!

treevember

In de eerste episode bespreken pollinators Tom en Joost de maand Treevember. Wat is dat eigenlijk en waarom is Treevember in het leven geroepen? Zo bomen zij over bomen en legt Joost uit wat het Tree Fest inhoudt en waarom juist voedselbossen zo’n onwijs chille plek voor bestuivers is. Luister je mee?