Op pad in de stad

Regelmatig organiseert The Pollinators stadsflora wandelingen in verschillende steden. Deze keer in Amsterdam

-Stijn Matla

Vaak genoeg zul je door je eigen stad heen lopen zonder stil te staan bij het de biodiversiteit die jouw omgeeft. Op 15 mei hebben wij dat eens anders aangepakt, samen met andere Pollinators zijn we op pad gegaan in Amsterdam om met een andere blik naar de stad te gaan kijken. Dat lukte!

Tijdens de wandeling in het centrum van Amsterdam zijn we gaan zoeken naar de meest bijzondere bloemen en planten. Van Muurnavel tot Rimpelroos, het was een onthulling dat er zoveel verschillende planten leven in onze steden. Steden worden soms gezien als plekken waar biodiversiteit ver te zoeken is. Maar we zien veel planten in eigen unieke omstandigheden.

Op onze tocht zagen we dan ook vele verschillende omstandigheden waarin deze planten floreerde. Zo zagen we een boom die zijn weg vond tussen tegels en een lantaarnpaal in en kleurden de kanaalwanden regelmatig groen. Amsterdam doet zijn internationale imago eer aan met vele exotische planten. In de tuinen van de bewoners, maar ook in straten en parken. 

Het was een geweldige zonnige dag om meer te leren over de stad en tegelijk inspiratie op te doen voor jouw eigen omgeving. Ga je de volgende keer mee? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en houd onze socials in de gaten. 

NECTAR NIEUWSOntvang alle buzz van The Pollinators in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.