22 juni 2023

Steun onze missie en ontdek de Bio-bos van bloomon

We zijn een unieke samenwerking gestart met bloomon. Voor elke verkochte Bio-bos doneert bloomon 2 euro aan onze missie.

Speciaal voor deze samenwerking is de Bio-bos ontwikkeld. Deze bos bloemen is gevuld met biologische veld- en korenbloemen van Nederlandse bodem. Ze worden in de vollegrond en op natuurlijke wijze geteeld, zonder gebruik van chemische middelen. Hierdoor blijven de natuurlijke leefomgeving en voedselbronnen van bestuivende insecten, zoals bijen, vlinders en hommels, onaangetast. bloomon werkt voor deze bos samen met gecertificeerde kwekers die de bloemen met de hand plukt. Nu is nog slechts een klein percentage van de bloemen bio bij bloomon, maar we hopen (en daar wordt nu hard aan gewerkt) dat dat over een paar jaar precies omgekeerd is.

Waarom biologische bloemen?

Als je kiest voor biologische bloemen, help je duurzame landbouwpraktijken te steunen die goed zijn voor de natuur. Ze beschermen de verscheidenheid aan planten en dieren en zorgen ervoor dat bestuivende insecten gezond blijven. Biologische bloemen worden vaak geteeld samen met andere gewassen en op het juiste moment van het jaar. Dit zorgt voor meer variatie in planten en geeft bestuivers verschillende soorten voedsel om van te genieten.

Steun onze missie

Van elke aankoop van de Bio-bos doneert bloomon € 2,- aan The Pollinators!

Goed om te weten: de natuur bepaalt welke biologische bloemen beschikbaar zijn. Elke bos is uniek.


Bestel hier de Bio-bos

Ook leuk om te lezen

Krijg ons laatste Nectar Nieuws in je mailbox!