25 mei 2021

Biodiversity is the new buzzz word – Limited Edition Poster

Kunstenaar en activist Jamie Nee tekende speciaal voor The Pollinators deze bijzondere print en zeefdruk ter ere van de Internationale Dag van de Biodiversiteit. Zorg dat je hm snel aan je muur hebt hangen!

Hoe langer je kijkt hoe meer je ziet. Bijvoorbeeld de kever van Kafka. Zie je de winterkoning? Een klein vogeltje bekend van tuin en park met een hele grote zang. De klomp voor landbouw en tuinderijen, de wormen voor een gezonde bodem. De bodem is het fundament. Het faciliteren van verandering is activisme voor Jamie, dat zien we in de vuist. Die verandering is hard nodig om de kelderende biodiversiteit een halt toe te roepen. We zien een jeugdige vrouw die samen met haar generatie opstaat omdat zij genoeg heeft van alle achteruitgang en onrechtvaardigheid. Zij willen verandering!

En natuurijk de kracht van muziek; Wind Of Change uit 1991. Kennen we die nog?

Jamie heeft twee verschillende versies gemaakt. Beide natuurlijk met de hand getekend en eentje ook met de hand gedrukt (zeefdruk) in 4 kleuren. Van de zeefdruk hebben we maar 35 stuks en van de print zijn er 100 gedrukt en natuurlijk genummerd. Kijk in onze webshop en bestel snel deze te gekke poster.

We gingen op bezoek bij Jamie om de posters op te halen en hem alles te vragen over zijn kunstwerk. Bekijk hier het bezoek.

De opbrengst komt uiteraard ten goede aan het werk van The Pollinators om de biodiversiteit in Nederland te vergroten.


bestel


Ook leuk om te lezen

Krijg ons laatste Nectar Nieuws in je mailbox!