26 oktober 2023

Bomen over bomen in OASE Rotterdam

Treevember zou Treevember niet zijn als er niet ook over – en met – bomen wordt gesproken! Daarom organiseren we in samenwerking met de mensen van OASE Rotterdam net als vorig jaar weer een avond die helemaal in het teken staat van bomen. 

Treevember zou Treevember niet zijn als er niet ook over – en met – bomen wordt gesproken! Daarom organiseren we in samenwerking met de mensen van OASE Rotterdam net als vorig jaar weer een avond die helemaal in het teken staat van bomen. 

Het belooft een prachtige avond te worden met bijzondere sprekers. Waar we vorig jaar inzoomden op de technische kennis van een boomchirurg, een bomendokter en een stadsboswachter, gaan we deze editie in op de zachtere kant van bomen. Wat betekenen bomen voor mensen en wat kunnen we van ze leren? En hoe wordt er in verschillende culturen naar bomen gekeken?

De drie sprekers hebben allemaal een bijzondere band met bomen. We stellen ze graag alvast even aan je voor.

Ismaila Badja

Ismaila groeide op in Mampalago Casamance in Senegal, waar hij zich al op jonge leeftijd verbonden voelde met de natuur. Zijn vader leerde hem te werken op het land, en als kind was hij de hele dag in de weer met het groeien van groenten, fruit en bomen. Daarnaast was zijn opa een traditionele heler, die hem een heleboel heeft geleerd over geneeskrachtige werking van planten. Kennis waar Ismaila ontzettend dankbaar voor is. Ook nu nog zet hij zich in voor de natuur door bomen te cultiveren en planten, zelfs in onherbergzame gebieden. Hij deelt zijn liefde voor en kennis over de natuur graag met anderen! En zo ook met ons op 16 november.

Kat Novotna

Kat is een ware bosbadgids. Bosbaden is de vertaling van het Japanse woord shinrin-yoku dat een eeuwenoude traditie omhelst waarbij je je als mens volledig onderdompelt in de natuur. Kat legt uit dat bosbaden helpt om uit je hoofd te komen en een diepere verbinding met jezelf en de natuur te vinden. In al haar jaren als bosbadgids heeft ze een heleboel inspirerende verhalen verzameld die ze tijdens de Bomen over Bomen Avond exclusief met de aanwezigen wil delen!

Jeroen Heindijk

Jeroen bouwde meer dan dertig jaar geleden een bijzondere band op met een boom in de buurt van Zeist. Dit inspireerde hem uiteindelijk om andere mensen ook bewust te maken van de bijzondere kracht van bomen. In de bostochten die hij organiseert, laat hij zien wat we als mens kunnen leren van bomen. Bomen blijven bijvoorbeeld door weer en wind op hun plek staan en zijn sterk geworteld. Mooie eigenschappen om ook als mens te hebben. Tijdens deze Treevember-avond vertelt Jeroen meer over zijn bijzondere bostochten.

Heb je zin gekregen in een avond vol mooie, inspirerende verhalen over bomen? Wees dan welkom op donderdagavond 16 november in OASE Rotterdam. Kaartjes kun je hier kopen. 

Ook leuk om te lezen

Krijg ons laatste Nectar Nieuws in je mailbox!