Dit was de zaaidag 2022

22 april is de dag waar we naartoe hebben gewerkt en geleefd. Het is de Dag van de Aarde en Nationale Zaaidag 2022

Buzzzz! Hoe was jouw zaaidag? Wij hebben tijdens de Nationale Zaaidag genoten en gezaaid. We toerden met de speciaal voor deze dag in het leven geroepen zaaikaravaan door het zonovergoten Overijsselse Vechtdal. We zaaiden samen met partnerorganisaties als de Gemeente Ommen, By Mölle en Van Wijhe Verf, we brachten een flitsbezoek aan een enthousiaste Voedselbank voor Bijen en bewonderden het communityproject Fruit van Nien.

22 april staat bekend als de Dag van de Aarde. Als eerste gehouden in 1970 en bedoeld om aan te zetten tot positieve actie voor onze planeet. Wij voeren elk jaar op deze dag de bij bij! Want zij en andere bestuivende insecten hebben het nog steeds moeilijk en kunnen alle hulp goed gebruiken.

Meer dan 1500 voedselbanken deden mee met het uitdelen van inheems bloemzaad door heel het land. Meer dan 40 partnerorganisaties, verenigd in de Nationale Zaaicoalitie – maakten de campagne mogelijk en zaaiden mee. Alles bij elkaar goed voor honderdduizenden vierkante meters ingezaaide aarde.

Enorm bedankt dat je erbij was! En nu kan het zoete wachten beginnen. Observeer je ingezaaide stuk grond nauwlettend. Als er niet genoeg water uit de hemel valt mag je best nog even bij-gieteren. We zien in juni en juli graag je foto’s van de bloemenzee verschijnen!

Doe je volgend jaar mee? Kijk op voerdebijbij.nl hoe je mee kunt doen.

Let's Pollinate The Planet

The Pollinators

© The Pollinators, Anne Eigenraam

© The Pollinators, Arshia Foroughi