Dit was Treevember

Treevember is de najaarscampagne van The Pollinators waar voedselbossen en agroforestry alle aandacht krijgen.

In het voorjaar zaaien we bloemen en in het najaar planten we bomen. Het klinkt simpel. Het is ook simpel en tegelijk heel doordacht. Landschapsverandering is een speerpunt van The Pollinators en in het najaar gaat alle aandacht naar de verandering van ons voedselproductiesysteem. Om verlies van biodiversiteit te keren naar herstel, natuur en voedselproductie te verenigen, en mensen weer rondom het thema samen te brengen is er Treevember. November is Treevember. In deze maand zorgen we voor veel buzz rondom het voedselbossenthema. We verbinden voedselbossen met het grote publiek. Iedereen moet het natuurlijk weten. 

Wat deden we allemaal?

De maand Treevember zat bo(o)mvol activiteiten. Hieronder volgt een beknopt overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen. 

  • Kick-off: Op 1 november werd de eerste boom geplant om Treevember officieel te openen. Kinderen van Kikkerpedia plantten samen met The Pollinators een boom in Voedselpark Amsterdam in de Lutkemeerpolder. Lees meer.
  • De Grote Crowdfunding: 53 voedselbossen in Nederland en België deden mee aan de grote Treevember crowdfunding om geld op te halen voor nieuwe aanplant. De eerste 500,- kreeg elk voedselbos van Natuurhuisje. Een goed begin is het halve werk. Totaal is er 78.710 euro opgehaald! Wat een toppresentatie. 
  • Voedselbossenkaravaan: We gaan ook zelf graag op pad en het voedselbos in. Daarom is er de voedselbossenkaravaan als onderdeel van de Treevember campagne. We verblijden deelnemende voedselbossen aan Treevember met een flits bezoekje.
  • Tree Fest: Bomen planten is een feest! Daarom is er Tree Fest. Een festival met leerzame workshops, kunst, muziek, lekker eten én natuurlijk bomen planten. Niet zomaar bomen planten, maar tijdens het Tree Fest help je mee met het aanleggen van voedselbossen. Lees meer.
  • Dutch Premier Food Forest: De documentaire Food Forest van de Belgische Louis de Jaeger is recent nog bekroond met Best Director at Ceres Film Festival (New York). Wij maakten er een gezellige filmavond van met popcorn en muziek bij Teatro Munganga.

Wil je nog meer weten over Treevember en zien wat er nog meer is gedaan? Kijk op treevember.nl
Join the Treevolution 🌳