Fair Future Generator Chloë Roef

Milieudefensie biedt jongeren door middel van het programma Fair Future Generators de mogelijkheid om een maatschappelijke diensttijd te vervullen en zo mee te helpen aan een eerlijke toekomst!

Chloë Roef vertelt waarom zij Fair Future Generator is en hoe het is bij The Pollinators.

Hallo! Ik heet Chloë en ben als vrijwilliger aan de slag bij The Pollinators. Ik ben bij The Pollinators gekomen door Milieudefensie waar ik deel ben van het ‘FairFuture Generators’ project waarbij jongeren een maatschappelijke diensttijd invullen bij een eerlijke en groene organisatie. Ik vind het erg belangrijk dat organisaties zich inzetten voor een eerlijke toekomst vooral omdat wij als jongeren straks moeten dealen met de stand van zake van de aarde en alle bijkomende problemen. Daarom wil ik graag deel zijn van een organisatie die zich inzet om deze problemen zo klein mogelijk te houden en zowaar te herstellen! The Pollinators leek mij de perfecte plek om dit in de praktijk mee te maken omdat zij zich inzetten voor het herstellen en vergoten van de biodiversiteit en natuurlijke habitat van bestuivende diersoorten. Bij deze organisatie ben ik vier maanden vrijwilliger en heb ik vooral gewerkt aan mijn eigen ontwikkeling en om mijn interesses te kunnen combineren met de lopende projecten. Ik heb gezocht naar de kenmerken van de bloemsoorten die in het inheemse zaadmix zit en naar welke wilde bij een voorkeur heeft voor welke bloem om hier wat social media posts over te schrijven. Ook ben ik bezig geweest met het schrijven van blogs voor op de website. Tijdens de nationale zaaidag ben ik naar Apeldoorn meegegaan om daar zakjes bloemzaad uit te delen en meer bewustzijn te creëren voor de nationale zaaidag samen met KombiSOL. Daarnaast ben ik momenteel samen met Fair Future Generator Anna bezig met het organiserenv an een stadsflora wandeltour in een Nederlandse stad en help ik wat mee aan de najaar campagne. Ik heb heel veel ervaring op kunnen doen bij The Pollinators en ben heel erg enthousiast en blij om als vrijwilliger deel te kunnen zijn van zo’n mooie organisatie.

Thumbs up for Chloë 👍🏽👍🏽

Door de jaren heen hebben we al veel Fair Future Generators gehad bij The Pollinators en ze zijn allemaal nog verbonden aan ons. We kunnen ze niet zo goed los laten, en zij ons ook niet 🙂
We vinden het ontzettend belangrijk een organisatie te zijn waar jongeren terecht kunnen voor deze diensttijd.