Help mee met bij-voeren

We gaan weer bij-voeren met z’n allen op 22 april Nationale Zaaidag. Doe je mee?

The Pollinators openen Voedselbanken voor Bijen. Haal vanaf 1 april gratis een zakje inheems bloemzaad op en help mee met bij-voeren.

Bijen en andere bestuivers hebben niet genoeg te eten en daarom openen The Pollinators dit jaar weer de voedselbanken voor bijen. Iedereen kan daar gratis bloemzaad ophalen en op 22 april – Nationale Zaaidag – gaan we met z’n allen zaaien in tuinen, op balkons en in de openbare ruimte voor hongerige bijen.

1500 mensen hebben zich aangemeld als Voedselbank voor Bijen en zij worden voor 1 april bevoorraad met zakjes bloemzaad. Iedereen kan dan vanaf 1 april bij een Voedselbank voor Bijen een zakje bloemzaad ophalen om mee te helpen met bij-voeren. Hoe weet je waar je terecht kunt? Op voerdebijbij.nl staat elke Voedselbank voor Bijen aangegeven op de kaart van Nederland. Daar kun je gelijk contact opnemen met een Voedselbank voor Bijen om een zakje bloemzaad op te halen. Haal snel een zakje zaad op en help met bij-voeren op 22 april Nationale Zaaidag.

Door de ondersteuning van bedrijven kunnen The Pollinators gratis inheems zaad uitdelen aan alle voedselbanken. Samen zetten we biodiversiteit op de kaart en maken we het mogelijk dat honderdduizenden burgers op een laagdrempelige manier actief betrokken worden bij het belang van bestuivers.

VOER DE BIJ BIJ is supported by Natuurhuisje.nl

Ga naar voerdebijbij.nl en doe mee.