13 oktober 2023

Nieuwe medewerkers!

Ook dit jaar hebben een aantal nieuwe enthousiastelingen zich aangesloten bij The Pollinators. Via het Fair Future Generators programma dat wordt georganiseerd door Milieu defensie, kunnen een aantal bewuste jongeren een maatschappelijke dienstplicht doorlopen. Dit jaar zijn Jonathan, Amber en Catherine onderdeel van dit programma en helpen zij The Pollinators een handje mee. Daarnaast komt stagiaire Jasmijn ons team de komende maanden versterken. We stellen ze graag even aan jullie voor (vlnr):

Jonathan

Bonjour, ik ben Jonathan, geboren en getogen in Brussel, en ik studeer momenteel voor mijn master in biomedische wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd geweest door biologie. Wat mij tegenwoordig echt motiveert en inspireert, is de natuur en het belang van ecologie. Ik ben ook betrokken bij milieu-initiatieven en werk graag samen met anderen om onze planeet te beschermen. Bij The Pollinators zetten we ons in voor de bescherming van bestuivers, zoals bijen en vlinders. Deze kleine wezens spelen een cruciale rol in ons ecosysteem door bloemen te bestuiven, wat zorgt voor de voortplanting van planten en ons voorziet van voedsel. Mijn doel is om bewustzijn te creëren over de waarde van bestuivers en actie te ondernemen om hun leefgebied te beschermen en te herstellen. Laten we samenwerken aan een wereld waarin bestuivers gedijen en de schoonheid van de natuur behouden blijft.

Catherine

Hi, ik ben Catherine. Na mijn Master Visual Ethnography wilde ik heel graag nog verder met leren. Ik ben altijd heel betrokken geweest bij het klimaat en biodiversiteit en wilde hier heel graag meer over leren. Ook miste ik tijdens mijn studie vaak praktijkervaring. Per toeval vond ik Fair Future Generators en via hen ook The Pollinators. Ik ben super enthousiast over wat ik hier ga leren, zowel over bestuivingsinsecten als over het meehelpen in zo’n organisatie. Met de ervaring die ik hier op ga doen, hoop ik bewustzijn over biodiversiteit en het klimaat mee te nemen in mijn verdere werk.

Amber

Hoi, ik ben Amber, 27 jaar en woon in Amsterdam Noord. Na het afronden van mijn Bachelor English Language and Culture was ik op zoek naar iets nieuws. FFG bood me een mogelijkheid om me meer te verdiepen in het klimaat, maar ook om erachter te komen wat ik te bieden heb op dit gebied en ook waar ik nog aan kan werken. Omdat ik vind dat naast alle grote klimaat-acties, ook alle kleine bee(s)tjes helpen, zeker op lokaal niveau, was dit een mooi project voor mij om mij bij aan te sluiten.

Jasmijn

Hoi hoi! Ik ben Jasmijn en ik loop de komende maanden stage bij The Pollinators. Als kind wist ik al dat ik de wereld een beetje mooier wilde maken, maar daarbij dacht ik vooral aan een mooiere wereld voor mensen. Ik besloot daarom antropologie te studeren. Maar gaandeweg mijn studie kwam ik erachter dat een mooiere wereld niet alleen betekent gelukkigere mensen, maar ook gelukkigere dieren, planten en bomen. Ik begon in te zien dat het welzijn van de mens onafscheidelijk verbonden is met het welzijn van de natuur. Nu ben ik bezig met een master in Human Ecology waarbij de relatie tussen mens en natuur en de sociaaleconomische aspecten die beïnvloeden hoe we met de natuur omgaan, centraal staan. Na heel wat jaren in de boeken gezeten te hebben is het tijd de handen uit de mouwen te steken en de zaadjes voor een duurzamere toekomst te planten (letterlijk!). The Pollinators brengen mensen weer in contact met de natuur, en zetten de bestuivende insecten welverdiend in het zonnetje. Deze dieren staan aan de basis van een gezond ecosysteem, vol mooie en voedzame bomen, planten en bloemen. Ik kan niet wachten om hier mijn steentje bij te dragen aan een mooiere wereld voor mens én natuur!

Wist je dat…

Hommels een natuurlijke ingebouwde airco hebben? Deze diertjes kunnen wel 200 keer per minuut met hun vleugels flapperen en zorgen zo voor een natuurlijke verkoeling van hun nest.

Sommige bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders, in Nederland communiceren met bloemen via elektrische ladingen. Bloemen dragen een kleine statische elektrische lading, waardoor ze een elektrisch veld rondom zich creëren. Bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders, kunnen dit elektrische veld opsporen. Ze gebruiken dit als een extra manier om bloemen te vinden en te beoordelen op hun geschiktheid als voedselbron. Deze vorm van elektrische communicatie is een fascinerend en nog grotendeels onbegrepen aspect van de interacties tussen bestuivende insecten en bloemen in Nederland en wereldwijd. Het laat zien hoe boeiend en complex de natuurlijke wereld kan zijn.

Ook leuk om te lezen

Krijg ons laatste Nectar Nieuws in je mailbox!